Gaziantep'te Covid-19 testi pozitif çıkan hasta yakınları cihazla takip edilecek

Gaziantep'te Covid-19 testi pozitif çıkan hasta yakınları cihazla takip edilecek

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) testi pozitif çıkan hastaların temasta bulunduğu kişilere dağıtılacak Covid-19 şüpheli vaka karantina takip cihazıyla salgının yayılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Gaziantep’te de Coronavirus ile mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Covid-19 testi pozitif çıkan hasta yakınlarına, Covid-19 şüpheli vaka karantina takip cihazı dağıtılacak.

Karantinadaki hasta yakınları, evlerinden dışarı çıkmaları halinde Covid-19 şüpheli vaka karantina takip cihazı, Covid-19 Temaslı Vaka Karantina Takip Komuta Kontrol Merkezi'ne uyarı gönderecek.

Böylelikle takip cihazı aracılığıyla karantinadaki hasta yakınlarının son durumları da Covid-19 Şüpheli Vaka Karantina Takip Sistemi'nde tanımlanacak.

Cihaz ile hasta yakınlarının anlık konumları harita üzerinden anlık olarak takip edilecek, gerekli raporlamalarla salgının yayılmasının önüne geçilmesi, bu sayede kişilerin izolasyon sürecinin güvenli olarak tamamlaması hedefleniyor.

Cihazın tanıtımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in makamında düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, Covid-19 testi pozitif çıkanları alınan tüm tedbirlere rağmen bazen yüzde 100 kontrol edemedikleri vakaların olduğunu söyledi.

"Artık gerekli önlemler daha hızlı alınacak"

Sosyal mesafeyi muhafaza etmenin önemine dikkat çeken Gül, "Mecburi dışarı çıkmalarda da belli tedbirler almak gerekiyor. Hayat devam ediyor. Sağlık Bakanı Koca’nın açıkladığı gibi kontrollü bir hayat bizleri bekliyor. Normalleşme başladığında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu cihazın işleyişi şöyle olacak; normalde pozitif bir vakanın görülmesinin ardından vaka hastaneye alınıyordu, hastayla temas eden kişiler de tespit ediliyor, durumuna göre bazen hastanelere ve yurtlara yerleştirilip izolasyon sağlanıyordu. Aile hekimleri, polisler bazen jandarmalar karantinadaki vatandaşlarımızı kontrol ediyordu. Fakat buna rağmen bazen yüzde 100 kontrol edemediğimiz vakalar oldu. Bunu şüpheli vakaya verildiğinde ise takibi rahat bir şekilde yapılacak, gerekli önlemler hızlı bir şekilde alınacak." diye konuştu.

 

"Cihaz Sağlık Bakanlığı’nın koyduğu hedefe de uygun bir cihazdır"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde küresel bir kriz olan Covid-19’a karşı ulusal bir mücadele verdiklerini belirterek, "Ama yerelde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda çok büyük bir gayret içerisindeyiz. Bugün halkımızla paylaşacağımız cihazın, özellikle Büyükşehir Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından donanımı ve yazılımı oluşturuldu. En büyük ihtiyaç şu süreçte, pozitif vakaların yakınlarına yönelik takip sistemidir. Oluşturulacak bu takip sistemiyle evde kalması gereken şüpheli vakanın evde kalmasını sağlayacağız. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından hareketle salgın sürecinde ikinci aşamaya girdiğimizi görüyoruz. Bu aşamada, sosyal mesafenin korunduğu, hasta takip sisteminin yer aldığı yeni normalleşme modelinin varlığını görüyoruz. O yüzden bu cihaz Sağlık Bakanlığı’nın koyduğu hedefe de uygun bir cihazdır. Bu cihaz uygulamasıyla en kısa sürede diğer şehirlerimize de örnek olmayı ümit ediyoruz." dedi.

İLKHA


Gaziantep'te Covid-19 testi pozitif çıkan hasta yakınları cihazla takip edilecek

Gaziantep'te Covid-19 testi pozitif çıkan hasta yakınları cihazla takip edilecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler