Gaziantep'te FETÖ'nün sosyal medya hesaplarının yöneticilerinden biri tutuklandı

Gaziantep'te FETÖ'nün sosyal medya hesaplarının yöneticilerinden biri tutuklandı

Gaziantep'te FETÖ'nün sosyal medya hesaplarının yöneticilerinden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli Hüseyin Yılmaz tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, “@kacsaatolduson” isimli Twitter hesabının yöneticisi olduğu saptanan Hüseyin Yılmaz, 1 Mayıs günü düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

FETÖ’nün gizli haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı olduğu, 2014 -2016 yılları arasında Bingöl'de emniyet yapılanmasında sorumlu olarak görev yaptığı, FETÖ’ye ait başka sosyal medya hesaplarının da yöneticilerinden olduğu saptanan Yılmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Yılmaz, savcılık sorgusunun ardından da çıkarıldığı mahkemede nöbetçi 6’ıncı Sulh Ceza Hakimliği tarafından, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Daha önce de FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklandığı ve bir süre sonra tahliye edildiği öğrenilen Yılmaz'ın, FETÖ’nün bünyesindeki okullarda çalıştığı bildirildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kaç Saat Oldu” sosyal medya hesabını kullanan FETÖ’cü Hüseyin Yılmaz tutuklanalı 1 saat oldu. Emniyet teşkilatımızı tebrik ederim. Darısı diğer operasyon hesaplarını kullananların başına...” dedi.


FETÖ'nün sosyal medya hesaplarının yöneticilerinden biri tutuklandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.