Gaziantep'te Kur'an kursu öğrencileri 15 Temmuz şehitleri için hatim indirdi

Gaziantep'te Kur'an kursu öğrencileri 15 Temmuz şehitleri için hatim indirdi

Gaziantep'te Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenciler, 15 Temmuz şehitleri için hatim indirdiler.

Gaziantep'te Şehitkamil Belediyesi Başak Konakları Sosyal Tesisi Okuma Salonu'nda Kur'an-ı Kerim öğrenmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde şehit olanlar için hatim indirdiler.

Okuma salonlarında yaz dönemi boyunca Kur'an-ı Kerim eğitimi gören öğrenciler, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit olanlar için dualar okuyarak, duygulu anlar yaşadılar.

Başak Konakları Sosyal Tesisi Okuma Salonu'ndaki program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

15 Temmuz şehitlerini konu alan sinevizyon gösterimiyle devam eden program, daha sonra okunan hatim duasıyla devam etti.

Hatim programının ardından açıklama yapan Kur'an-ı Kerim Kursları Koordinatörü Hüseyin Savaş Kılıç, 10 gündür öğrencilere 15 Temmuz darbe girişimini anlattıklarını ve darbe gecesi şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okunup, hatimler indirildiğini söyledi.

Kılıç, "Yaz tatili münasebetiyle eğitim ve öğretime Kur'an-ı Kerim kursu ile devam ediyoruz. Yaklaşık 10 gündür öğrencilerimize 15 Temmuz darbe girişimini anlatmaktayız. Darbe gecesi şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu ve hatimler indirildi. Bugün de öğrencilerimizle hatim duasını gerçekleştirdik. Burada öğrencilerimize sadece 15 Temmuz gecesi yaşananları değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik duygusunu da aşılamaya çalıştık. Gösterdiğimiz slaytlarla, filmlerle, anlatımlarımızla şu an çocuklarımız şunun farkındalar: Bugün burada bulunmamızı 15 Temmuz gecesi canlarını feda eden şehit kardeşlerimiz ve o gece meydanlara inen halkımıza borçluyuz. Allah onlardan ebeden razı olsun. Biz bunun bilincindeyiz ve istiyoruz ki bütün milletimiz de bu bilince vakıf olsun." dedi.

15 Temmuz şehitleri için hatim indirdiklerini dile getiren öğrencilerden Abdullah Tanrıkulu ise "Okulların tatil olmasıyla birlikte yaz tatilimizi iyi değerlendirmek adına okuma salonuna gelerek Kur'an-ı Kerim kursuna katılıyoruz. Çok şükür, Kur'an-ı Kerim'i okuyorum. Bugün de kursta, 15 Temmuz'da şehit olan büyüklerimiz için hatim indirdik, dua ettik. 15 Temmuz milletimize yapılan çirkin bir darbe girişimidir. Fakat halkımız birlik ve beraberlik duygusuyla darbe girişimini önlemiştir. Allah onlardan razı olsun. Bizler de bugün onların evlatları olarak onlara dua ediyoruz. Rabbim yaptığımız hatimleri ve duaları kabul etsin. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.