Gaziantep'te "zimem" geleneği ile 210 tüpgaz bayisinin tüm borçları silindi

Gaziantep'te "zimem" geleneği ile 210 tüpgaz bayisinin tüm borçları silindi

Gaziantep Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda, hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirilen "Zimem Defteri Projesi" ile 51 mahalledeki 210 bakkalın veresiye defteri satın alınarak tüm borçlar ödendi.

Önceki hafta aynı yöntemle 22 mahalledeki 200 bakkalın veresiye defterini satın alan valilik, projenin ikinci ayağında vatandaşın tüpgaz bayilerindeki borçlarını kapattı.

Gaziantep'te “zimem” geleneğiyle 22 mahallede 200 bakkalın borç defteri alınarak ödendi

Ramazan ayındaki yardımların yerine ulaştırılması ve Coronavirus salgını nedeni ile ekonomik açıdan sıkıntıya giren vatandaşlara destek verilmesi amacıyla hayata geçirilen "Zimem Defteri Projesi" büyük ilgi görüyor.

Proje kapsamında merkez Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde başta dar gelirli vatandaşların yer aldığı 51 mahalledeki 210 tüpgaz bayi,  Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ziyaret edildi ve ziyaret edilen bayilerde vatandaşların borçları hesaplanarak borç defteri tutanakla alınarak, hayırseverlere verildi.

Hayırseverler ise tüp bayisine defterde yazan alacak kadar ödeme yaparak vatandaşların borçlarını kapattı.

Ödeme yapılan tüpgaz bayilerinin camlarına ise Gaziantep Valiliği tarafından hazırlanan ve üzerinde "Bu tüp bayinde vatandaşlara ait olan tüm borçlar, 09.05.2020 tarihi itibari ile Gaziantep Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda hayırseverlerimiz tarafından ödenmiştir" yazılı afiş asıldı.

Yaklaşık 2 milyon TL'lik bütçeye sahip proje ile kentteki binlerce ihtiyaç sahibi ailenin mutfak ve piknik tüpü borcu ödendi.

Veresiye defteri satın alınan tüp bayi işletmecisi Mehmet Özkayıkçı, senelerdir ödenemeyen borçların bulunduğunu belirterek, "Allah (Celle Celaluhu) hayır sahiplerinin hayırlarını kabul etsin. Hayırseverlerimizi bu şehirden eksik etmesin. Borcu ödenen tüm vatandaşlar adına ve kendi adıma teşekkür ederim. Gerçekten çalışmayan, durumu olmayan aileler de vardı, şu anda hepsinin borcu kapatıldı." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.