Gazze'deki camilerde Cuma Namazı kılınmaya başlandı

Gazze'deki camilerde Cuma Namazı kılınmaya başlandı

Covid-19 pandemisi nedeniyle bir buçuk aydan beridir kapalı tutulan camilerin cuma ve cumartesi günleri için ibadete açılması üzerine, Filistin'in Gazze bölgesinde binlerce kişi camilerde Cuma Namazı kıldı.

Camilerin iki günlüğüne ibadete açılacağının duyurulması üzerine binlerce kişi bugün cuma namazlarını kılmak için camilere akın etti. Ancak hastalıkla ilgili tedbirlerden dolayı yine namaz kılanlar arasındaki belli mesafenin korunmasına dikkat edildi.

İçişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada cuma ve cumartesi günleri tedbirlerin biraz hafifletileceğini, bu arada cuma namazları dâhil olmak üzere namazların da camilerde cemaatle kılınmasına imkân verileceğini duyurmuştu.

Bakanlık bu günlerde yaya yürüyüşün serbest olacağını, eczaneler, bakkallar gibi zorunlu ihtiyaç maddeleri satan yerlerin açık olacağını, buralardan alışverişin mümkün olacağını, ancak arabayla hareketin yasak olacağını; haftanın diğer günlerinde ise tüm yasakların devam edeceğini duyurmuştu.

Gazze'de Coronavirus ile mücadele amacıyla uygulanan kapsamlı tedbirler 3 Aralık 2020 tarihinden beri sürdürülüyor.

Gazze'de bugüne kadar yapılan testlerde 49 bin 187 kişide Covid-19 tespit edilirken, 501 kişi de hayatını kaybetti. 43 bin 306 kişi ise iyileşti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler