Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı: COVİD-19 teşhisinde kullanılan malzemeler tükendi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı: COVİD-19 teşhisinde kullanılan malzemeler tükendi

​Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Coronavirusle mücadele için gerekli acil tıbbi ihtiyaçların giderilmesi konusunda sorumluluk üstlenme çağrısında bulundu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, düzenlediği basın toplantısında, Coronavirüs (KOVİD-19) teşhisinde kullanılan test malzemelerinin tükendiğini duyurdu. 

El-Kudra, basın toplantısında, Gazze Şeridi'ndeki merkez laboratuvarın, Coronavirus teşhisinde kullanılan test malzemelerinin tükenmesi nedeniyle çalışmalarını durdurduğunu, 10'larca numunenin halen incelemede beklediğine dikkat çekti.

El-Kudra, temel ilaçların yüzde 44'ünün, tıbbi sarf malzemelerinin yüzde 31'inin, laboratuvar malzemelerinin yüzde 65'inin tükendiğini ve bunun ciddi yansımaları olacağına işaret ettil.

1018 kişinin karantina süresini tamamladığını duyuran El-Kudra, uluslararası yardım kurumlarına, Coronavirusle mücadele için gerekli acil ihtiyaçların giderilmesi konusunda sorumluluk üstlenme çağrısında bulundu.

Bu kapsamda, el-Kudra acilen ilaç, tıbbi malzeme, koruyucu materyal ve laboratuvar gereçlerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Siyonist işgal çetesi, 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan ablukada tutuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.