Gebze'den Batman'a Gönül Köprüsü

Gebze'den Batman'a Gönül Köprüsü

​Batman-Gebze arasında kurulan “Gönüller Arası Köprü Kurmak” projesi kapsamında GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve beraberindeki heyet Batman'a geldi.

"Gönüller Arası Köprü Kurmak" amacıyla Batman’a gelen Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Divanı ve iş adamlarından oluşan bir heyet Batman Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret ettiler.

Makamında heyet ile bir araya gelen Vali şahin, Valiliğin girişimleri ile Batman-Gebze arasında kurulan “Gönüller Arası Köprü Kurmak” projesi hakkında görüş alışverişinde bulundular. 

Valilik ziyaretinin ardından Vali Hulusi Şahin ile birlikte Batman Ömer Seyfettin İlkokulu’nu ziyaret eden GTO heyeti, öğrencilerle bir araya gelerek, okula kırtasiye malzemesi ve bilgisayar bağışında bulundular.

Vali daha sonra heyet ile birlikte yaklaşık 410 kişinin istihdam edildiği bir tekstil fabrikasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.  

Üretim tesisi hakkında bilgi veren Tekstil Personel Müdürü Cengiz Kaptanoğlu, günde ortalama 20 bin ürün ürettiklerini belirterek, iç piyasanın yanı sıra Hollanda, Danimarka, İspanya ve Almanya’da bulunan büyük giyim markalarının dikim işini yaptıklarını ifade etti. 

BATSO ve GTO Arasında “Kardeş Oda Protokolü”

Odalar arasında iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartlarının artırmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği ile daha kapsamlı faaliyetler ve projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesine katkı bulunacak çalışmalar yürütmek amacı ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası ile Gebze Ticaret Odası arasında “Kardeş Oda Protokolü” imzalandı. 

İmza törenine; Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Gebze Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nail Çiller ve her iki odanın yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Törende bir selamlama konuşması yapan Vali Şahin, "Türkiye’de imalat sektörünün kalbi Gebze’den gelen kıymetli iş adamlarımıza hoş geldiniz diyoruz. Bu organizasyonu gerçekleştiren Gebze Ticaret Odası’na teşekkür ederim. Batman Güneydoğu Anadolu bölgemizin reel sektörü anlamında yüz akı, sanayiden kimyadan ve petrolden doğan bir şehirdir. 1940’lı yıllarda ilk petrol kuyusunun devreye girmesiyle beraber hızla büyüyen 17 haneli bir köyden 450 bin nüfusun üzerine çok hızlı ulaşan bir şehirden bahsediyoruz. Bu şehir tamamen petrol üretimi ve TÜPRAŞ rafinerisinin etrafında büyümüş bir şehirdir. Batman’ın ekonomisi güçlü bir tarıma, çok sağlam bir ticarete ve emin adımlarla ilerleyen bir sanayiye dayanmaktadır. En büyük dayanağı da yetişmiş çalışkan ve genç nüfusudur. Gebze’nin bize katacağı çok şeyler var. Çünkü Gebze bölgesi, Batman gibi geleceğe umutla bakan ama istikamet yönünden desteğe ihtiyacı olan bir bölgeye çok önemli tecrübe paylaşımında bulunabilirler. Gebze Ticaret Odası’nın bize büyük bir destek vereceğine inanıyorum. Burada Gebzelilere sesleniyorum, İlimizde 6. bölge teşvikleri var. Biz sanayiciye arsayı ücretsiz tahsis ediyoruz. İŞKUR’dan 18 aya kadara ulaşan maaş ödemesi ve SGK primi gibi teşvikler var. Konumu ve lokasyonu itibariyle bu bölge yatırım için son derece avantajlı bir bölge. Irak ve Suriye pazarına çok yakınız. Dolayısıyla Batman üretim anlamında geleceğe güvenle bakıyor. Bunu da Gebzeli dostlarımıza ifade etmek isterim” diye konuştu. 

Daha sonra bir konuşma yapan GTO Başkanı Nail Çiler, “Sanayinin başkenti olarak bilinen bir yerden geliyoruz. Gelen üyelerimizin çoğu sanayicidir. Buraya gelmemizin nedenleri var. Kendi bölgemizde sosyal boyutlu proje yapmıştık. Bu projeye o dönemin Kaymakamı şimdiki Batman Valimizin desteği olmuştu. Hem kendilerine teşekkür etmek için hem de Batman Ticaret ve Sanayi Odasıyla işbirliği protokolü için geldik. Bir gönül protokolü kurmak istedik.” dedi.

Konuşmaların ardından iki oda başkanları arasında “Kardeş Oda Protokolü” imzalandı. 

İmza törenin ardından Vali Şahin heyet ile birlikte TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ev kadınlarının evlerinde ürettiği el sanatları ve meslek lisesi öğrencileri tarafından üretilen resim ve kağıt rölyef gibi eserlerinin satışının yapıldığı atölyenin açılışı gerçekleştirdi.

Atölyede satılan eserlerin gelirlerinin eseri üreten ev kadınlarına ve öğrencilere verildiği, ayrıca atölyede eğitim amaçlı çeşitli kursların da düzenleneceği ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.