Hakkâri'de çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Hakkâri'de çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Hakkâri'de PKK operasyonları kapsamında il merkezi ile Yüksekova ilçesi kırsalında tespit edilen mağaralarda çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

Konuya ilişkin Hakkâri Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca il merkezine bağlı Çanaklı Köyü ile Yüksekova ilçesinin Bölük Köyü kırsalında operasyonların gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Merkez Çanaklı Köyü mülki sınırlarında yapılan arama faaliyetinde PKK/KCK bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen mağarada; bir RPG-7 roketatar silahı ile 7 adet mühimmatı ve 23 Sevk Fişeği, 14 savunma tipi el bombası ve 13 el bombası fünyesi ele geçirilmiştir." denildi.

Yüksekova'nın Bölük Köyü kırsal alanında bulunan mağarada ele geçirilen mühimmat bilgilerine yer verilen açıklamada ise, "Bir AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, bir M-1 piyade tüfeği, 5 AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir el dürbünü, bir adet 5 litrelik plastik bidon içerisinde düzeneklenmiş amonyum nitrat patlayıcı madde, 3 el bombası, 363 adet 7.62 mm çapında mühimmat, 13 uçaksavar mühimmatı ve 3 bixi mayonu ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.


Hakkâri'de çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Hakkâri'de çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler