Halid bin Velid'in biyografisi Fransız bakanı korkuttu

Halid bin Velid'in biyografisi Fransız bakanı korkuttu

​Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanen, İslam tarihi ve Halid Bin Velid gibi komutanları anlatan kitapları yayınlayan bir Müslüman yayınevine karşı harekete geçeceklerini söyledi.

Ülkedeki seçimlerden önce Fransız politikacılar, İslam düşmanı milliyetçi seçmenlerin oylarını kazanmak için Müslümanlara saldırmaya devam ediyor.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanen, İslam tarihi ve İslamiyet'in yayılması için cihat eden kilit sahabeler hakkında kitaplar yayınlayan bir Müslüman yayınevi Nawa Yayınevi'ne karşı harekete geçeceğini söyledi.

Yayınevinin özellikle 7'nci yüzyılın Müslüman komutanlarından Halid bin Velid'in biyografisini hedef alan Darmanen, yayınlanan kitapların "doğrudan Batı değerleriyle çeliştiğini ve cihadı meşrulaştırdığını" savundu.

Nawa yetkilileri, Darmanen'in açıklamalarını "tamamen siyasi" olarak nitelendirirken, Fransa siyasetinin, Müslüman örgütlere hukuksuz bir şekilde davrandığını söyledi.

Fransa'daki İslam düşmanlığı yeni değil

Müslüman örgütlere ve aktivistlere yönelik zulümler Fransa'da yeni değil. Geçen yıl ülkenin en büyük hayır kurumu olan Baraka City kapatılırken Fransa'daki İslam düşmanlığına dair suçlarla ilgili istatistik toplayan tek örgüt olan insan hakları grubu CCIF'i tasfiye edilmişti.

Fransız sömürgecilerini yücelten tarih kitaplarını ücretsiz dağıtılıyor

İslam düşmanlığını sergilemekten geri durmayan Fransa, öte yandan farklı ülkedeki halkların tarihinde kanlı bir iz bırakan Fransız sömürgecilerini yücelten tarih kitaplarını ülkede ücretsiz olarak yayınlanıp dağıtarak ikiyüzlü bir politika sergiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler