Hamaney: Ayn el-Esed Üssü'ne atılan füzeler ABD'nin haysiyetini hedef almıştır

Hamaney: Ayn el-Esed Üssü'ne atılan füzeler ABD'nin haysiyetini hedef almıştır

Ali Hamaney, Ayn el-Esed Hava Üssü'ne gönderilen füzelerin Amerika'nın haysiyetini, itibarını hedef aldığını belirtti.

Ali Hamaney, 8 yıl sonra ilk kez Cuma namazı kıldırdı.

Hutbede son iki haftanın İran için istisnai bir dönem olduğunu, birçok acı ve tatlı olayın bu haftalarda yaşandığını ve bunlardan birçok ders alınması gerektiğini belirtti.

Ayetullah Hamaney, "Ayn el-Esed Hava Üssü'ne gönderilen füzeler, ABD'nin haysiyetini hedef almıştır. Bu, ABD'nin süper gücüne yapılan bir saldırıdır. ABD, Suriye, Irak, Lübnan ve Afganistan'da direniş güçleri tarafından darbe alıyor ancak verilen bu güçlü cevap, ABD'nin itibarına yapılmıştır, ne yaparsa yapsın bundan kurtulamaz." dedi.

Kasım Süleymani suikastı için Amerika terörü ifadesini kullanan Hamaney, "General Süleymani kelimenin tam anlamında bölgede terörizmle mücadelede en güçlü komutandı. Hiçbir komutan şehit Süleymani'nin yaptıklarını yapamazdı." diye konuştu.

Hamaney, "Onunla erkekçe mertçe savaşamayanlar rezil bir korkaklıkla pusu kurarak katlettiler. Bu ABD'denin yüzünün karalığıdır. Bunu daha önce israil yapıyordu. Suikast düzenleyerek Hamas ve İslami Cihad liderlerini katlediyorlardı. ABD de bunu yapmaya başladı. Daha önce Afganistan'da benzer suikastlar yapıyor ama kabul etmiyorlardı. Lakin korkakça gerçekleştirdikleri Şehit Süleymani suikastını kabul ettiler. "

Hamaney, "İran için canını feda eden Süleymani'ydi. Tahran, Kum, Kirman ve Huzistan'da meydana inen milyonlar ve diğer şehirlerde Süleymani için yas tutanlar bu büyük imtihanda yer aldılar. Halk devrimden ve İslam cumhuriyetinden yana olduğunu göstermiştir. Emperyalizme karşı olduğunu ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

"Amerikalı palyaçolar İran halkının yanında olduğunu söylüyor ancak yalan söylüyor"

İran halkının zorbalığa karşı direnişten yana olduğunu sözlerine ekleyen Hamaney, "Süleymani'nin posterine hakaret edenler mi yoksa meydanlara çıkanlar mı İran halkıdır? Amerikalı palyaçolar İran halkının yanında olduğunu söylüyor ancak yalan söylüyor. ABD'li yetkililer hiçbir şey yapamadı ve yapamayacaktır. İran halkı samimi duruşunu gösterdi. Halkın intikam sesi, ABD üslerini vuran füzelerin yakıtıydı." görüşünü savundu. 

Kasım Süleymani'nin işgalci siyonistlerin medya tarafından terörizmle suçlanmaya çalışıldığını ifade eden Hamaney, bu yönde güçlü çabaya rağmen Süleymeni'ye halklar tarafından saygı duruşunda bulunulduğunu, Amerika ve siyonist rejim bayraklarının ateşe verildiğini söyledi.

"Biz uçak hadisesine ne kadar üzüldüysek düşman da o kadar sevindi"

Düşürülen Ukrayna uçağı konusuna değinen Hamaney, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek "Biz uçak hadisesine ne kadar üzüldüysek düşman da o kadar sevindi." dedi.

Amerika bu olayla bu iki şehidin suikastını unutturmak istiyor ve devrim muhafızlarını hedef göstermeye çalışıyor.

Hamaney, bu hususta bazı müphem noktalar bulunduğunu, Devrim Muhafızları tarafından açıklama yapıldığını fakat benzer olayların yaşanmaması için olayın tüm boyutlarının araştırılması ve önlem alınması gerektiğini söyledi.

Hamaney, "Düşürülen uçak olayının tuhaf ve şüpheli yönleri var. Devrim Muhafızları komutanları gereken açıklamaları yaptı. Bir daha tekrarlanmaması için iyice araştırılmalı ve gerekli çalışmalar yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

"ABD üslerinin vurulması gibi büyük bir olayı gölgelemek için İngiltere, Fransa ve Almanya İran'ı tehdit etti"

Almanya, İngiltere ve Fransa'nın son günlerde nükleer anlaşma konusundaki tutumlarına değinen Hamaney, bu ülkelerin son zamanlardaki olayları etkilemek için böyle bir tutum takındıklarını belirterek, "ABD üslerinin vurulması gibi büyük bir olayı gölgelemek için İngiltere, Fransa ve Almanya İran'ı tehdit etti. Bizi, İran'ın nükleer çalışmalarını BM'ye götüreceklerini söylediler. Bu 3 ülke bize dayatılan 8 yıl savaşta tüm imkanları Saddam için seferber etmişti." dedi.

Amerika'nın nükleer anlaşma çekilmesi sonrası kendisinin bu üç ülkeye güveni olmadığını ilan ettiğini belirten Hamaney, bugün bu ülkelerin Amerika'nın emrinde olduğunun belli olduğunu söyledi.

Hamaney, "Bu ülkeler İran milletine diz çöktüreceklerini düşünüyorlar, sizin sahibiniz olan Amerika bunu yapamadı, siz İran milletine diz çöktürmek için çok hakirsiniz." dedi.

"Müzakere masası arkasındaki centilmenler aslında Süleymani'yi şehit eden teröristlerdir"

Bu ülkelerin müzakerelerinin de aldatmayla olduğunu ifade eden Hamaney, "Bunlar müzakere masalarında hazır bulunuyorlar. Müzakere masası arkasındaki centilmenler aslında Bağdat havaalanında General Süleymani'yi şehit eden teröristlerdir. Bunlar sadece elbiselerini değiştiriyorlar. Çelikten elleri vardır ve bunu kadife eldivenle saklamışlardır. İçleri aynıdır ve değişmemektedir. Bunlar güvenebileceğimiz kimseler olamazlar." ifadesini kullandı.

"Ümmet olarak gücümüz ve yeteneğimizle Batı'ya karşı koyabiliriz"

Hutbede Arapça yaptığı konuşmada tüm Müslümanlara seslenen Hamaney, "Ümmet olarak gücümüz ve yeteneğimizle Batı'nın maddi imkanlarına karşı hep beraber koyabiliriz. Batı silahıyla, yalan medyasıyla, kurnaz siyasetiyle bölge ülkelerini kendi hegemonyası altında tutmayı başardı. Ne zamanki bölgeden çıkarılması için bölge halkının ayaklanmasıyla karşılaştı, o vakit sinsi planlarını, komplolarını devreye sokarak işgalci siyonistlerin bölgede bir kanser gibi yayılmasını sağlayarak tehdit haline getirdi." dedi.

Hamaney, inkılaptan sonra siyonistlere vurulan askeri ve siyasi darbeler yapıldığını ve ardından başta Amerika olmak üzere Irak'ta, Suriye'de, Gazze'de, Lübnan'da hatta Yemen ve Afganistan'da müstekbirlerin hezimetler yaşadığını sözlerine ekledi.

"İslam alemi kendi arasındaki tefrikayı yok etmeli"

Bölgenin kaderinin Amerika hegemonyasından, Filistin'in siyonist işgalinden kurtulmasına bağlı olduğunu ifade eden Hamaney, İslam aleminin kendi arasındaki tefrikayı yok etmesi gerektiğini belirterek, İslam alimlerinin bunu sağlayabilecek güçte olduğunu söyledi.

Hamaney, tüm bölge halklarının bu hedefi gerçekleştirmek için elinden gelen her şeyi yapması ve sorumluluğu üslenmesi çağrısında bulundu.

"Kanlarımızı bizim ellerimizle dökmek istiyorlar"

Hamaney, "Düşmanlarımız kendi ekonomilerini geliştirmek için bölge ülkelerinin zenginliklerinden faydalanmakta, kendi şereflerini ümmetin zilleti üzerine inşa etmektedir. Bizim kanlarımızı bizim ellerimizle dökmek istiyorlar. Amerika Filistin'i, siyonitler çeteler karşısında kendisini savunamayacak bir hale getirmek istiyorlar. Lübnan ve Suriye hükumetlerini de kendi kuklalarıyla kontrolü altına almak istiyor. Irak'ın yeraltı zenginliklerini kendi mülkü yapmak istiyor. Bu kirli hedefi gerçekleştirmek için saldırganlıklarından ve zulümlerinden geri dönmüyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)


Hamaney: Ayn el-Esed Üssü'ne atılan füzeler ABD'nin haysiyetini hedef almıştır

Hamaney: Ayn el-Esed Üssü'ne atılan füzeler ABD'nin haysiyetini hedef almıştır

Hamaney: Ayn el-Esed Üssü'ne atılan füzeler ABD'nin haysiyetini hedef almıştır

Hamaney: Ayn el-Esed Üssü'ne atılan füzeler ABD'nin haysiyetini hedef almıştır

Hamaney: Ayn el-Esed Üssü'ne atılan füzeler ABD'nin haysiyetini hedef almıştır

Hamaney: Ayn el-Esed Üssü'ne atılan füzeler ABD'nin haysiyetini hedef almıştır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.