Hamas: Batı Şeria’nın ilhakı yeni krizlerin habercisidir

Hamas: Batı Şeria’nın ilhakı yeni krizlerin habercisidir

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Filistin dışındaki teşkilatlarının başkanı Mahir Salah, siyonist işgalcilerin, Batı Şeria’nın bazı bölgelerini ilhak planının Filistin ulusal birliğine yönelik çok ciddi bir tehlike teşkil ettiğini belirtti

Mahir Salah, siyonist çetelerin her geçen gün artan işgalinin önlenmesi için uluslararası caydırıcı adımların atılması gerektiğini belirterek, Filistin’de faaliyet gösteren gruplara birlik çağrısı yaptı.

Konuşmasında, işgal altındaki Batı Şeria'nın yaklaşık yüzde 30'unu "ilhak" planına işaret eden Salah, “Batı Şeria topraklarımızın ilhak edilmesi, Filistin’i özgürleştirme ve Filistinlilerin vatanlarına dönüşünü hedefleyen milli projelerimizi tehdit eden büyük bir sorundur.” dedi.

Siyonist işgalcilerin, Batı Şeria’yı özellikle seçmesinin önemli sebeplerinin olduğuna dikkat çeken Salah, “Batı Şeria, merkezi konumu ve stratejik öneminden ötürü hedef seçildi. Batı Şeria, gün be gün yaklaşan özgürlük savaşlarının başlangıç noktası olacaktır.” şeklinde konuştu.

Mahir Salah, işgalcilerin, batı ülkelerinin desteğini arkasına aldığını belirterek, “Batı Şeria, Amerika yönetiminin zamanla yarışarak düşmanımıza hediye etmek istediği büyük ödüldür. ABD, ilhakın bir an önce gerçekleşmesi için uluslararası arenada ve bölgede gerekli havayı oluşturmaya başladı.” ifadelerine yer verdi.

İşgal çetelerinin zulümde sınır tanımadığı ve uluslararası kanunları her fırsatta ihlal ettiğini söyleyen Mahir Salah, “Batı Şeria’nın işgal yoluyla ilhak edilmesini amaçlayan söz konusu projenin, düşman siyonistlerin, insanlık, toprak, tarih ve mukaddesat başta olmak üzere Filistin’deki her şeye saldırmasının devamı niteliğindedir” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında, siyonistlerin, işgal altındaki Batı Şeria'nın yaklaşık yüzde 30'unu "ilhak" planına değinen Mahir, "İşgal altındaki Filistin topraklarının ilhak edilmesine yönelik girişimler bölgede yeni krizlerin meydana gelmesine yol açacak." dedi.

Batı Şeria’nın İlhak planı

Trump'ın, siyonist işgalci sözde Başbakan Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "siyionistlerin toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler