HAMAS: Direnişin düşmana verdiği yanıt siyonist stratejinin başarısızlığını kanıtladı

HAMAS: Direnişin düşmana verdiği yanıt siyonist stratejinin başarısızlığını kanıtladı

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Basın Danışmanı Tahir en-Nunu, "Gazze Şeridi, düşmanın başarısızlığını ve direnişin işgalcileri caydırma yeteneğini kanıtladı." dedi.

Siyonist işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendiren Tahir en-Nunu, "Düşmanın saldırılarına karşı Direnişin verdiği yanıt, siyonist stratejinin başarısızlığını kanıtladı ve planladıkları her şey bu savaşta çöktü. İşgalin abluka ile etkisiz hale getirme ve önceliklerini değiştirme iddiasına girdiği Gazze Şeridi, düşmanın başarısızlığını ve direnişin işgalcileri caydırma yeteneğini kanıtladı." ifadelerini kullandı.

"Filistin halkı bir kez daha birliklerini ve haklarına bağlılıklarını gösterdi. Batı Şeria, Gazze ve sürgündeki Filistinlilerin direnişi bunu kanıtlıyor." diyen en-Nunu, "Bu savaş Filistin'deki coğrafi ve siyasi bölünmeleri ortadan kaldırdı, hepimiz birleştik. Hedefler, yöntemler ve saha davranışı konusunda hemfikiriz. Batı Şeria ve iç kesimlerde yaşanan çatışmalar, Gazze'ye verilen destek, Filistin halkının siyasi mesajını ve Kudüs konusundaki anlaşma ile direnişi doğruluyor." şeklinde konuştu.

"Kudüs meselesi, Filistinlilerin yanı sıra Arapların da ortak meselesidir." diyen en-Nunu, "Arap sokaklarından yansıyan Filistin ile dayanışma görüntüleri, normalleşme projesinin sona erdiğini doğruluyor." dedi.

"Filistin meselesinin Amerikan yönetiminin önceliklerinden biri olmadığı aşikar."  diyen en-Nunu, "Ateşkes için kesin bir teklif veya kesin bir tarih bulunmuyor. Tüm taraflarla diyalog ve temaslar devam ediyor. İşgal, direnişin gücünü, yeteneklerini ve kararlılığını takdir edemedi. Halkını sahte bir zafer ile kandırmak istiyor. İşgalin altyapıya yönelik saldırısındaki amacı, Filistin halkının moralini bozmak. İşgal bir yıkım projesi ve her seferinde onların yok ettiklerini inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.