HAMAS liderlerinden el-Hayye: "Seçimlerin ertelenmesi Filistin halkını meçhule itecek"

HAMAS liderlerinden el-Hayye: "Seçimlerin ertelenmesi Filistin halkını meçhule itecek"

HAMAS'ın önde gelen liderlerinden Halil el-Hayye, mayıs ayında yapılması planlanan milletvekili seçimlerinin bir gün bile ertelenmesi halinde çıkacak sonuçlar konusunda uyarıda bulundu.

El-Hayye, HAMAS hareketinin seçimleri erteleme yaklaşımlarını kabul etmediğini, aksi takdirde Filistin halkının bilinmeyen bir akıbete sürükleneceğini belirtti.

Herhangi bir erteleme kararının halk üzerinde özellikle de gençler arasında büyük bir hayal kırıklığına neden olacağını ve bundan dolayı kötü sonuçların doğacağına dikkat çeken el-Hayye, ertelemenin ülkenin içinde bulunduğu krizleri ve bölünmüşlükleri derinleştireceği uyarısında bulundu.

Açıklamasında el-Hayye, muhtemel her sorunun çözüme kavuşturularak seçimlerin tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.

Filistinliler, 22 Mayıs'ta yapılması planlanan söz konusu seçimlerin, siyonist işgal rejiminin Kudüs'te yapılmasını engelleyeceği bahanesiyle erteleneceğinden endişeleniyor.

El-Fetih Başkanı Mahmud Abbas'ın Özel Temsilcisi Nebil Şaas, siyonist işgal rejiminin, seçimlerin işgal altındaki Kudüs'te de yapılabilmesi konusunu yanıtsız bırakması nedeniyle seçimlerin ertelenme ihtimalinin büyük olduğunu belirtmişti.

Filistin Anayasası, her 4 yılda bir genel seçimlerin yapılmasını öngörürken siyonist işgal rejiminin ablukası altındaki ülkede 2006'dan bu yana devam eden parçalanmışlık nedeniyle yıllardır genel seçime gidilemedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.