Hamas: Mescid-i Aksa’ya dokunmak savaşın fitilini ateşler

Hamas: Mescid-i Aksa’ya dokunmak savaşın fitilini ateşler

​Filistin'deki İslami direniş hareketi Hamas, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya saldırması halinde bunun bedelinin ağır olacağını vurguladı.

Hamas, işgalci siyonist rejiminin Rahmet Kapısı Namazgahı’nı kapatması hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, işgalci rejimin Mescid-i Aksa’yı sinagoga çevirmeyi ve aynı şekilde Yahudileştirmeyi planladığı belirtildi.

"Müslümanların tasarrufu altındaki Mescid-i Aksa’nın ayrılmaz bir parçası olan Rahmet Kapısı Namazgâhı’nın kapatılması israil rejiminin aldığı yeni bir ahmakça karardır." denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Filistinlilerin yılmayan mücadelesinin önünde işgalcilerin susturma politikaları dikiş tutmayacaktır. Filistin halkı, israilin Kudüs’e ve bölge sakinlerine yönelik her türlü tasfiye planının üstesinden gelecek güçtedir. Halklar, imkânsız olanı başarabilir. Mescid-i Aksa’nın kapılarına kilit vurmayı amaçlayan planlar kesinlikle boşa çıkacaktır. Kudüs halkının daha önceki kilitleri kırdığı gibi yeni kilitleri de kıracağından şüphe duyulmasın.

Açıklamada, Mescid-i Aksa’ya dokunmanın "savaşın fitilini ateşlemek" anlamına geleceği, işgalcilerin Aksa’ya saldırmanın bedelini hem kanıyla hem de canıyla vereceği belirtildi.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı da işgal rejimin Rahmet Kapısı Namazgahı’nı kapatma kararına ilişkin yaptığı açıklamada, kararın ve fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınların, Müslümanların dini özgürlüklerine ve mabetlerine yönelik apaçık bir saldırı olduğu belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.