Hamas: Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya el uzatması savaşın fitilini ateşler

Hamas: Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya el uzatması savaşın fitilini ateşler

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescidi Aksa’ya dokunmanın savaşın fitilini yakmak anlamına geleceğini, siyonist işgal rejiminin Aksa’ya saldırmanın bedelini hem kanıyla hem de canıyla vereceğini bildirdi.

Hamas, işgalci rejimin Rahmet Kapısı Namazgahı’nı kapatması hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Siyonist işgal rejiminin Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’yı Sinagog’a çevirmeyi ve aynı şekilde Yahudileştirmeyi planladığına dikkat çekilen açıklamada, “Müslümanların tasarrufu altındaki Mescidi Aksa’nın ayrılmaz bir parçası olan Rahmet Kapısı Namazgâhı’nın kapatılması siyonist rejiminin aldığı yeni bir ahmakça karardır.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Filistinlilerin yılmayan mücadelesinin önünde işgalcilerin susturma politikalarının dikiş tutturamayacağına işaret edilen açıklamada, “Filistin halkı, işgalcilerin Kudüs’e ve bölge sakinlerine yönelik her türlü tasfiye planının üstesinden gelecek güçtedir. Halklar, imkânsız olanı başarabilir.” ifadelerine yer verildi

 Açıklamada, Mescidi Aksa’nın kapılarına kilit vurmayı amaçlayan planların kesinlikle boşa çıkacağına dikkat çekilerek, Kudüs halkının daha önceki kilitleri kırdığı gibi yeni kilitleri de kıracağından şüphe duyulmadığı belirtildi.

Diğer taraftan Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, siyonist rejimin, Mescidi Aksa'nın doğu kısmında yer alan Rahmet Kapısı Namazgahı’nı kapatma kararına sert tepki göstererek kararı kınadı. 

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Vekili Husam Eburrab, yaptığı yazılı açıklamada, işgal rejiminin Rahmet Kapısı'nı kapatma kararı ve fanatik Yahudilerin Mescidi Aksa'ya düzenlediği baskınların, Müslümanların dini özgürlüklerine ve mabetlerine yönelik apaçık bir saldırı olduğunu belirtti.

Dini kurumların yetkilileri tarafından dün yapılan ortak açıklamada, Mescidi Aksa’nın herhangi bir mahkeme veya siyasi kararın güdümüne tabi olmayacak kadar üstün olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz Perşembe günü işgal rejimi, Rahmet Kapısı Namazgahı’nın kapanacağına dair yazılı kararı Kudüs'teki İslami Vakıfları İdaresi’ne teslim etti.

Şeyh İkrime Sabri ise daha önce yaptığı açıklamada, siyonist rejimin daha önce Mescidi Aksa’nın en önemli giriş yerlerinden biri olan ve Yahudilerin ‘Merhamet Kapısı' olarak adlandırdığı Rahmet Kapısı'nı, siyonistlerin ibadet etmesi için Sinagoga dönüştürme çalışmalarına dikkati çekti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.