Hamas Sözcüsü Kasım: BAE bakanının açıklamaları siyonist işgal rejimine cesaret veriyor

Hamas Sözcüsü Kasım: BAE bakanının açıklamaları siyonist işgal rejimine cesaret veriyor

İslami Direniş Haraketi (Hamas) Sözcüsü Hazım Kasım, BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş’ın, işgalciler ile ilişkiler kurmanın gerekliliğini belirten açıklamalarının siyonistler ile normalleşme sürecinin tezahürü olduğunu belirtti.

BAE’de bakanlık koltuğunu işgal eden Karkaş, geçen günlerde yaptığı açıklamalarda, siyasi ihtilaflara rağmen BAE’nin siyonist işgal rejimi ile işbirliği yapmasının zaruri bir durum olduğunu söylemişti.

Konuya ilişkin basın açıklaması düzenleyen Hamas sözcüsü Kasım, Karkaş’ın ifadelerini şiddetle kınayarak, “Söz konusu açıklamaların, Arap kamuoyunu yansıtmadığını ve aynı şekilde Arap Birliği’nin işgalci siyonistler hakkında aldığı kararlara aykırı olduğunu” vurguladı.

Arap ülkelerinin işgalcilerle ilişkilerinde stratejik bir değişikliğe gitmesi gerektiğini aktaran BAE'nin dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Karkaş’ın, Ortadoğu ülkelerini siyonist işgal rejiminin hâkimiyeti altına sokmaya çalıştığını söyleyen Kasım, “Bölgedeki bazı kesimlerin işgalciler ile normalleşme gayretlerinin, Arap ülkelerinin ulusal güvenliğine zarar vermesinin yanı sıra sadece siyonistlerin ekmeğine yağ sürdüğünü” ifade etti.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait National gazetesine demeç veren BAE dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş, onlarca yıldır siyonist işgal rejimine karşı izlenen boykot politikasının yanlış oluğunu belirterek Arapların işgalciler ile ilişkilerinde stratejik bir değişikliğe gitmesi gerektiğini söylemişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.