Hamas Sözcüsü Zuhri: "Ümmet Batı Şeria'nın ilhakı projesine karşı durmalı"

Hamas Sözcüsü Zuhri: "Ümmet Batı Şeria'nın ilhakı projesine karşı durmalı"

Siyonist işgalci rejiminin Batı Şeria'nın ilhakı projesinin tehlikeli bir gelişme olduğunu, bu projenin Filistin'in topraklarını yağmalamak anlamına geldiğini belirten Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İslam ümmetine çağrıda bulundu.

Filistin davasının tehlikeli bir gelişmeyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Hamas Sözcüsü Zuhri, yaptığı açıklamada, İslam ümmetini Filistin'i himaye etmek için seferber olmaya, bu tehlikeli gelişmeye karşı durmaya çağırdı.

Çok büyük bir tehlike karşısında olduklarına işaret eden Zuhri, "Siyonist işgalci rejimi önümüzdeki süreçte Batı Şeria'nın bazı kısımlarının siyonistlerin egemenliğine ilhakı konusundaki niyetini açıkladı. Bu çok tehlikeli bir gelişmedir. Çünkü bu proje Filistin Davasının tam anlamıyla tasfiyesi demek olan yüzyılın anlaşmasının maddelerinden birini oluşturuyor." dedi.

Siyonist işgalci rejiminin sözde yüzyıllık anlaşmayı pratikte uygulamaya koyduğunun altını çizen Zuhri, "Kudüs kentini Yahudi başkenti olarak yayınlayarak yüzyılın anlaşmasını pratikte uygulamaya başladılar. Sonra siyonist işgalciler yerleşim yerlerine meşruluk kazandırdılar. Uluslararası bazda Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkını temsil eden, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık (UNRWA) kurumunu işgal etmeye çalıştılar." diye konuştu.

"Proje Filistin topraklarını yağmalamak anlamına geliyor"

Batı Şeria'nın ilhakı projesinin tehlikeli bir proje olduğuna vurgu yapan Zuhri, şöyle devam etti:

Irkçı bir kanun olan Yahudi ulusu devlet yasası da toprak sahibini kendi toprağında sadece bir toplumdan ibaret bırakıyor. Batı Şeria'nın ilhakı projesi tehlikeli bir gelişmedir. Çünkü bu pratikte Filistin topraklarını yağmalamak anlamına geliyor. Siyonist işgalci rejiminin lehine bu topraklara el koymaktır. Ayrıca bu toprakların halkını merhaleli olarak buradan dışarı kovmaktır. Özellikle Ürdün ve Filistin olmak üzere tüm sınırlara el koymaktır. Biz çok tehlikeli bir projeyle karşı karşıyayız. Biz Filistinliler olarak duruşumuzu açık bir şekilde ilan ettik. Bu projeden yüz çevirerek geçersiz olması ve bitmesi için çalıştık.

"Filistin Davası tehlikeli bir gelişmeyle karşı karşıya"

Projeye karşı destek çağrısında bulunan Zuhri, "Bu tehlikeli projenin bertaraf edilmesi ve bu projeyle mücadele etmek için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Fakat bizler bugün çağrımızı her yerdeki İslam ümmetine yöneltiyoruz. Biz tehlikeli bir gelişmeyle karşı karşıyayız. Filistin Davası tehlikeli bir gelişmeyle karşı karşıya. Ümmet Filistin'i himaye etmek için seferber olmalı ve uyanmalıdır. Batı Şeria'nın bazı kısımlarını siyonist işgalci rejimine ilhakıyla şekillenen bu tehlikeli gelişmeye karşı durulmalıdır. Biz desteğe dair her türlü şekliyle kampanyaların başlatılması çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Herkesi tüm imkan ve güçlerini seferber etmeye çağırıyoruz"

Açıklamasının devamında tüm alimleri, aydınları ve siyasileri harekete geçmeye çağıran Zuhri, "Bu, maddi anlamda bir destek olabilir. Ya da basın olarak, Ya da siyasi anlamda bir destek olabilir. Sosyal medya, toplumsal hareketlenme, seçkin tüm alimleri, entelektüel kesimleri tüm siyasileri harekete geçmeye çağırıyoruz. Filistin halkına destek ve bu tehlikeli gelişmeye karşı tüm imkan ve güçlerini seferber etmeye çağırıyoruz. Bizler kesin olarak inanıyoruz ki Allah'ın izniyle bu projeleri ve bu komploları başarısız kılınacak. Bu işgalciler Allah'ın izniyle başarısız olacaktır. Allah'ın izniyle bu işgalciler gidicidir. İslam ümmetinin ve Filistin halkının vicdanında diri kalan bu dava, bu dirilikle, bu irade ve bu çabayla sadece bu projeyi başarısız kılmayacak; bilakis Allah'ın izniyle, Filistin ve özgürlüğü geri kazanılacak ve Allah'ın izniyle Kudüs'e fatihler olarak gireceğiz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.