Hamas: Trump'ın planına karşı her alanda mücadele edilmeli

Hamas: Trump'ın planına karşı her alanda mücadele edilmeli

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgalci ABD'nin açıkladığı Yüzyılın Anlaşması planının Filistin davasının Kudüs, toprak ve yurda dönüş haklarıyla ilgili ilkelerini tamamen geçersiz kılmayı hedeflediğini dile getirdi.

Hamas'ın Lübnan'daki temsilcisi Ahmed Abdülhadi yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kudüs bizimdir ve devletimizin başkentidir. Toprak Ürdün Irmağı'ndan Akdeniz'e, Nakura'dan Ummu Reşraş'a kadar tümüyle bizimdir. Toprağımızın en ufak bir parçası üzerinde işgalin devam etmesine razı olmayız.

Siyonist işgal rejiminin, Filistin toprakları üzerindeki işgalini tanımayacaklarını dile getiren Abdülhadi, "Filistin toprağına, Filistin'in tamamına dönüş hakkı taviz verilemeyecek kutsal bir haktır. Direniş özgürlüğün yoludur. Silahlarımız bizim canlarımızdır, onlardan da taviz vermeyiz." ifadelerini kullandı.

Abdülhadi, bütün bu ilkelere dönüş konusunda açık tavırlı olunması gerektiğini vurgulayarak bunlara zarar verecek her şeyden, bu çerçevede Oslo Anlaşması'ndan ve işgal rejimiyle güvenlik işbirliğinden de vazgeçilmesini istedi.

Abdülhadi, "Bütün bu ilkeler üzerinde tam bir ittifak sağlanmasının, Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planına güçlü bir şekilde karşı durulmasına imkân sağlayacaktır." dedi.

Abdülhadi, bütün Filistinlileri Trump'ın anlaşma planına karşı durmaya ve bu plana karşı her alanda mücadele etmeye çağırdı.

İLKHA


Hamas: Trump'ın planına karşı her alanda mücadele edilmeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.