Hani Gürbüz kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Hani Gürbüz kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Peygamber âşıkları bir araya geldi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı Hani İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der),Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesi’nde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe, mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği gözlendi.

Köy meydanında yapılan etkinliğe katılanlar ellerinde tevhit bayrakları taşıyarak sık sık salavat ve tekbirler getirdi.

Etkinliğe Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR ) desteklediği Diyarbakır bağımsız Milletvekili Adayı Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Yılmaz ve parti yetkililerinin de katıldığı görüldü.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kutlu Doğum etkinliği mevlid-i şerifin okunmasıyla devam etti. Erkek ve kadınlar için farklı yerlerin hazırlandığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil, Hz. Muhammed’in (sav) Allah’ın yeryüzündeki en büyük rahmet ve merhameti olduğunu söyledi.

“Hz. Muhammed (sav) önderlikte ve liderlikte tek örnektir”

Kâfirlerin ve İslam düşmanlarının, Müslümanların sadece camide Peygamberi anmasını istediklerini dile getiren Karavil, “Peygamber efendimiz nasıl ibadette, güzel ahlakta örnek ise önderlik ve liderliğinde de tek örnektir. O sadece namaz kılan bir imam değildi, aynı zamanda Allah’u Teâlâ’nın kanununu icra eden bir lider, komutan ve bir öncüdür. Ondan başka insanlığa örnek olacak ve insanlığı yönetecek başka kimse yoktur. İnsanlar onun liderliğinden yüzünü başka bir yere cevirdiyse karanlığa boğuldu, zulümler çoğaldı, huzur saadet toplumların içerisinden çıktı.” dedi.

Etkinlikte bir konuşma yapılan bölge âlimlerinden Molla Celal Bozdaş ise Zazaca yaptığı konuşmada, “Hayat imtihandır, insanların bunu bilmesi gerekir. Edepsizlik, hayasızlık ve dünya menfaatini düşünmek şeytanının silahıdır. Şeytan bu silahlarını kullanıyor. Müslümanlar bunun karşısında edepli, hayâlı, ahlaklı ve adaletli olması gerekir. Biliyorsunuz ki bu dava buralara rahat bir şekilde gelmedi. Siz zenginlikten vazgeçerseniz eğer, siz fakirliğe razı olmuşsanız ve kefen giymeyi kabul etmişseniz bu dava yükselir.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Kutlu Doğum salavat kampanyası kapsamında, Gürbüz Mahallesi’nde toplam bir milyar 500 milyon salâvat, 16 bin Yasin-i Şerif ve 259 Kur’an-ı Kerim hatmi okunduğu ilan edildi.

Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Güner, Mahfuz Aktekin ve kız çocuk ilahi gurubunun okudukları ilahilerle katılımcılar coşkulu anlar yaşadı. Etkinlikte sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

Etkinlik, Şeyh Recep Çeliker Hoca’nın yaptığı kapanış duası ile sona erdi.İLKHA






















































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.