Hani'de Hz.İbrahim'i anma etkinliği düzenlendi

Hani'de Hz.İbrahim'i anma etkinliği düzenlendi

Hani İrşad İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad Der) tarafından Hz.İbrahim'i anma etkinliği düzenlendi.

DİYARBAKIR - Hani İrşad İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Hz ibrahim'i anma ve anlama etkinliği düzenlendi. Hani Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ile Molla Celal Bozdaş konuşmacı olarak katıldı.

M. Emin Çiçek Hoca'nın Kur'an tilavetiyle saat 18.30'da başlayan programa çok sayıda kişi katıldı.

Konuşmasında Hz. İbrahim'in hayatından kesitler aktaran Bozdaş, Hz İbrahim'in mücadelesinin Hak ve batıl mücadelesi olduğunu söyledi. İbrahim aleyhiselamın kavmini sahte ilahlara ve putlara kölelikten Allah'a kulluğa yönelttiğini ifade eden Bozdaş, İbrahim (a.s) maruz kaldığı sıkıntı, işkence ve zorbalığa karşı 'hasbunnallahu ve ni'mel vekil' (Allah bana yeter O ne güzel bir vekildir) dediği için Allah cc Nemrud'un ateşini ona gülistana çevirmiştir. İlahi kelimetullahı yüceltme yolunda Her peygamberin bir zalimle mücadelesi olmuştur. Hz. İbrahim ateşlere atılma pahasına mücadelede geri durmamış, canını evladını ailesini ve tüm sevdiklerini Allah yolunda feda
etmekten çekinmemiştir. İşte bizler bu değerli şahsiyetin hayatından gereken ders ve ibretleri almalıyız. ''dedi.

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Hz İbrahim'in her yönüyle örnek alınması gerektiğini söyledi. Göktaş, Kuran'ı Kerim'de rabbimiz İbrahim ve onunla birlikte olanlarda sizin için güzel bir örnek vardır.' buyurarak bu hakikate işaret etmiştir.Genç yaşına rağmen Nemrud'un karşışına çıkarak hakkı haykırması Allah'ın her emrine boyun eğmesi, ailesini ziraat ve bitki bitmeyen bir yere yerleştirmesi büyük bir şahsiyetin göstergesidir."şeklinde konuştu.

Program Nihat Çam Hoca'nın okuduğu dua ile son buldu. (Ahmet Akyıldırım-İLKHA)

 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler