Hatay Erzin Başlamış köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto video

Hatay Erzin Başlamış köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto video

Hatay’ın Erzin ilçesine bağlı Başlamış köyünde "Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Erzin'e bağlı Başlamış köyünde BAŞDER tarafından "Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen etkinliğinin sunuculuğunu BAŞDER Başkanı Hamdi Geçer yaptı.

Başlamış Ortaokulu’nun bahçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak Erzin Müftüsü Şemsettin İnceler ile Doğruhaber Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı.

Program, Osman Kılıç Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Bekir Gökçe Hoca’nın okuduğu Kur'an-ı Kerim mealiyle başladı.

Programın selamlama konuşmasını yapan Erzin Müftüsü Şemsettin İnceler, “Muhterem kardeşlerim bugün yine Allah'u Teâlâ insanoğlunun en şanlı, en şerefli Kutlu Peygamberinin doğumunda bizi bir araya getirdi. Bundan dolayı Rabbimize binlerce kez hamd olsun. Bugün doğumunu kutladığımız Peygamberimize (sav) binlerce kez selat u selamlar olsun.” dedi. 

Allah’ın rızasına ermek için gayret ettiklerini söyleyen İnceler, “Biz, yeryüzüne salih kullarımızı vairis kılacağız diye Zebur’da yazdık diye buyurdu Allah Teala. Bizler, bugün bu toplantıları yapıyorsak Cenabı Hakkın bizleri varis kılmış olduğu vasfa layık olmak için gayret ediyoruz. İnşallah bu etkinliklerde daha da ileri gideceğimizi umuyoruz ve gayretimiz de bu yöndedir. Günümüz mübarek olsun kutlu doğumumuz mübarek olsun.” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Mehmet Göktaş, Hz Muhammed’in (sav) eşsiz bir hâkim, bir komutan, bir yönetici olduğunu belirterek, O’nun bir baba, bir eş, bir komşu olarak tüm yönleriyle ele alınıp insanlara anlatılması gerektiğini vurguladı.

Peygamberini iyi tanıyan bir Müslümanın dinini de iyi kavramış ve anlamış olacağını dile getiren Göktaş, “Peygamber efendimizin hayatını öğrenip, onu tanıyıp izinden yürüyerek O’nu tanımak zorundayız. Bugün, İslam ümmetinin maruz kaldığı zulüm, işkence ve saldırıların sebeplerinden biri de Hz Muhammed'in (sav) Müslümanlara ve insanlığa getirmiş olduğu mesajın tam olarak anlaşılmamış olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Çocuk İlahi Ekibinin seslendirdiği şiir ve ikram edilen yemeklerden sonra program okunan duayla sona erdi.İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler