Hayvanlara yönelik işlenen suçlara karşı 'hayvan polisi' uygulaması geliyor

Hayvanlara yönelik işlenen suçlara karşı 'hayvan polisi' uygulaması geliyor

Hayvan haklarını korumaya ilişkin hazırlanan yasa teklifi, bu ay Meclis gündemine taşınacak.

Hayvan haklarını korumaya ilişkin AK Parti'nin hazırladığı yeni yasa teklifinin, bu ay Meclis gündemine taşınacağı belirtildi. Hayvan Haklarını Koruma Kanunu teklifi ile hayvanlara eziyet eden, işkence yapan ve öldürenlere ağır hapis cezası yaptırımı uygulanacak. Yeni yasa teklifinde hayvan polisi kurulması da öngörülüyor.

Mevcut düzenlemede hayvan hakları, 'Kabahatler Kanunu' kapsamında korunuyor. Ancak, ağır cezai yaptırım olmadığından adli bir ceza uygulanmıyor. Yeni teklif ile hayvanlara eziyet eden, işkence yapan ve hayvanları öldürenlere ağır hapis cezası uygulanacak. Buna göre hayvanlara karşı işlenen suçlar, Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre işlem görecek. Sahipli hayvana karşı işlenen suçlar sahibinin şikayetine, sahipsiz hayvanlara karşı işlenen suçlar ise Tarım ve Orman Bakanlığı'nın savcılığa yazılı başvurusuna bağlanacak.

Yeni yasal düzenlemede hayvan polisi kurulması da öngörülüyor. Hayvan polisi ile hayvanlara yapılan her türlü eziyet, işkence anında tespit edilecek. Hayvanları dövüştüren ve bunun üzerinden para kazanan kişilerin de hayvan polisleri ile anında tespit edilmesi hedefleniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler