Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: "2020’de daha fazla değişim hamlesi göreceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: "2020’de daha fazla değişim hamlesi göreceğiz"

2019 Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, 2019’da sessiz ama devrim niteliğinde önemli ve kritik adımlar atıldığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019’da sessiz ama devrim niteliğinde önemli ve kritik adımlar atıldığını kaydederek, "2020’de çok daha fazla değişim hamlesi göreceğiz. Gerek Ağustos 2018'den bu yana, gerek 2019'un tamamında, TL varlıkların ayrıştığını ve kazandırdığını görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bankaları harekete geçirmek için zorunlu karşılıkları çok aktif olarak kullanacaklarını belirten Bakan Albayrak, bankalar ve bankacılık uygulamalarıyla ilgili her şeyi sıkı sıkı takip edeceklerini vurguladı. Kamu bankalarının bu dönemde reel sektöre kredi kullandırmada çok aktif rol aldıklarına dikkat çeken Bakan Albayrak, “Kamu bankalarının birinci fonksiyonu kâr değil. Tabii ki bu zarar etmeleri anlamına gelmiyor. Kamu bankaları bu dönemde çok takdir topluyor." dedi.

Erken seçim söylentileri ile ilgili olarak Albayrak, “Türkiye son beş yılda 8 seçim geçirdi, bir de darbe girişimi yaşadı. Ülkemiz seçim yorgunu, insanlar da bıkmış durumda. Seçim söylemleri kişisel hırs ve hevesten kaynaklanıyorsa bunlar iyi niyetli değil. Hükümetin gündeminde böyle bir şey yok.” açıklamasını yaptı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.