Hazro'da İlk Kutlu Doğum Etkinliği Yapıldı

Hazro'da İlk Kutlu Doğum Etkinliği Yapıldı

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde Kutlu Doğum İlk Kez Kutlandı.

DİYARBAKIR - Fahr-i Kâinat Hz. Muhammed Mustafa'nın (SAV) mübarek viladetinin 1441. yıldönümü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Haftaları sığmayan etkinlikler il, ilçe, belde ve köylerde düzenleniyor.

 

Seslendirilen İlahiler Gönülleri Fethetti
Peygamber Sevdalıları Platformu, ilk kez Hazro İlçesinde "Kutlu Doğum" programı düzenledi. Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Özlem Ajans sanatçılarından Bilal'in seslendirdiği ilahilerle devam etti. Ardından Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahiler ile gönülleri fethetti. İlahilerin ardından Cahit Kürtçe Mevlüd okudu.

 

O (sav) Alemlere Rahmet İdi
Okunan mevlit ve çekilen salâvatların ardından Tesettüre Çağrı Platformu (TES-ÇAĞ) Başkanı Muzaffer Karavil, Türkçe bir konuşma yaptı. Karavil, "Allah Resulü, öyle bir dönemde geldi ki merhamet ve şefkat kalplerden çıkmış, insanlar küçük sebeplerden dolayı bir birini öldürüyorlardı. Öyle katı yürekli insanlar vardı ki namus duygusu adı altında kızlarını diri diri gömüyorlardı. Yeryüzü karanlıklar içerisinde, vahşet ve cehalet içerisinde idi. İnsanlar rablerini unutmuş, hak olan tevhit anlayışından uzaklaşmıştı. Hz. Ömer halife olduğu zamanlarda bazen de ağlıyordu. Bunu soran ashaba şunu söylüyordu; 'Benim bir kızım vardı. 3 yaşında idi… Anası onu gizlice doğurmuştu ve ben de onu gizlice severdim. Ne zamanki bu açığa çıktı, ben de hemen eve gidip elinden tutup onu bir çöle götürdüm ve bir çukur kazdım. Sakalıma toprak bulaşınca minik elleriyle sakalımdaki tozu temizledi, ama buna rağmen ben yine merhamete gelmedim ve onu o çukura attım. Baktım ki feryat figan ediyor, üzerine daha çok toprak atmaya başladım ve baktım ki depreniyor üzerine oturdum. İşte bu aklıma geldiğinde ağlıyorum. Değerli kardeşlerim; işte böyle korkunç şeyleri yapan Hz. Ömer, Allah Resulü ile tanıştıktan sonra ondan öyle mübarek biri çıkıyor ki, Allah Resulü'nün ikinci büyük halifesi oluyor. Allah Resulü, Alemlere rahmet idi, ancak kadınlar üzerindeki rahmeti daha çok idi…" diye konuştu.

 

Dua İle Sona Erdi
Yapılan konuşmanın ardından Grup Vuslat ile Grup Aksa'nın seslendirdiği ilahi ve ezgiler katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Kutlu Doğum Programı okunan dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler