HDP'li vekillere 'Sivillere havan atan terörü mü destekleyeceksiniz?' tepkisi

HDP'li vekillere 'Sivillere havan atan terörü mü destekleyeceksiniz?' tepkisi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde HDP Milletvekilleri, bir vatandaşın "Sivillere, Nusaybin halkına bomba, havan atan terörü mü destekleyeceksiniz?" şeklindeki tepkisiyle karşılaştı.

Aralarında HDP Milletvekilleri Pero Dündar, Ayşe Acar Başaran ve KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve KESK üyelerinin de olduğu grup, Mardin Emek ve Demokrasi Platformu olarak basın açıklaması yapmak için bir araya geldi.

Basın açıklaması öncesi polis ekipleriyle KESK Genel Başkanı Bozgeyik arasında yapılan görüşme sonrası KESK binası önünde açıklama yapılmasına izin verildi. Basın açıklaması yapılması için hazırlık yapıldığı sırada grubun önüne gelen bir kişi, gruptakilere yönelik, "Sivillere, Nusaybin halkına bomba, havan atan terörü mü destekleyeceksiniz? Ben vatandaşım, Nusaybinliyim. İhanet ettiğiniz bayrağın altında yaşamayacaksınız." diyerek tepki gösterdi.

Bu sırada polis ekipleri araya girerek şahsı bölgeden uzaklaştırdı.

Şahsın bölgeden uzaklaştırılması sonrası konuşan KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, emek meslek örgütü temsilcileri olarak Nusaybin'de olduklarını söyledi.

Bozgeyik, "Suriye halkları ile Ortadoğu halklarıyla hiçbir sorunumuz olmadığını buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Hem Ortadoğu'nun demokratikleşmesi hem Suriye'de Emperyalist güçlerin işgal sürecine son vererek Suriye topraklarını terk etmesini ve Suriye halkının da kendi geleceklerini hazırlayacakları bir demokratik anayasa karar verebilmesini bir kez daha talep ediyoruz." dedi.

KESK Genel Başkanı Bozgeyik'in konuşmasından sonran KESK Dönem sözcüsü basın açıklaması metnini okudu. Açıklamalardan sonran Mardin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri KESK binası önünden ayrıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.