Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti, Putrajaya'da Malezya Başbakanı ile görüştü

Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti, Putrajaya'da Malezya Başbakanı ile görüştü

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki heyet, Malezya Başbakanı Mahatir Muhammed'i ülkenin idari başkenti Putrajaya'da ziyaret etti.

Malezya'daki Filistin Kültür Teşkilatı'nın başkanı Müslim Umran'ın yaptığı açıklamaya göre Heniyye, Mahatir Muhammed'le yaptığı görüşme esnasında Filistin halkının karşı karşıya olduğu durum ve maruz kaldığı saldırılar, özellikle Kudüs'ün ve kutsal mekanların maruz kaldığı ihlaller, Yahudileştirme planları, Batı Yaka bölgesinde Yahudi yerleşim merkezlerinin genişletilmesi gibi konular hakkında bilgi verdi.

Heniyye, görüşme esnasında işgal rejiminin söz konusu planlarına karşı durulmasının ve bu planlar karşısında açık tavır sergilenmesinin öneminden söz etti, Malezya'nın ve yönetiminin Filistin davasına ve ulusal haklarına desteğini övdü.

Umran, Hamas heyetinin Gazze'nin maruz kaldığı ve kesintisiz bir şekilde devam eden ablukanın sebep olduğu ekonomik krrizler, bu yüzden bölge halkının maruz kaldığı sıkıntılar hakkında bilgi verdiğini ifade etti.

Malezya Başbakanı Mahatir Muhammed de Filistin halkına ve adil davasına destek konusunda kararlı bir duruşlarının olduğunu ve Filistinlilerin beklentilerine cevap vermeyen, meşru haklarını temin etmeyen siyasi formülleri reddettiklerini belirtti.

Umran, Hamas heyetinin Malezya ziyareti süresince ayrıca muhtelif bakanlarla, siyasi partilerin genel başkanlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmeler yapacağını söyledi.

Hamas heyetinde Heniyye'nin yanı sıra İzzet Er-Reşak, Nizar Ivadullah ve Mahir Salah da yer aldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler