Heniyye BM Özel Koordinatörü Mladenov'la Filistin'de yapılacak seçimleri görüştü

Heniyye BM Özel Koordinatörü Mladenov'la Filistin'de yapılacak seçimleri görüştü

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov'la önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek Filistin seçimlerini görüştü.

Konuya iliştin olarak HAMAS tarafından yapılan açıklamada, Heniyye ve Mladenov görüşmede, Filistin seçimlerinin gerçekleştirilmesi için izlenilecek yol haritası hakkında kapsamlı bir durum değerlendirmesi yaptı.

Heniyye görüşmede Filistin'de yapılacak seçimler için özellikle de seçimlerin dürüst ve düzenli olması ve herkesin özgürce tercihini yapmasına imkân verilmesi açısından BM'ye ve uluslararası topluma önemli görevler düştüğünü belirtti.

Heniyye, siyonist işgal rejiminin özellikle de Kudüs'te seçimlerin gerçekleştirilmesi önünde engeller çıkarmaması için baskı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Heniyye ayrıca seçimlerin sonuçlarının da gerek yönetim ve gerekse FKÖ tarafından tanınmasının, sonuçlarına göre bir hükûmet kurulması konusunda zorluk çıkarılmamasının zorunlu olduğuna değindi.

Filistin seçimleri, Mahmud Abbas'ın imzaladığı kararnamede belirlendiği üzere üç aşamalı bir şekilde gerçekleştirilecek.

22 Mayıs'ta Yasama Meclisi, 31 Temmuz'da başkanlık, 31 Ağustos'ta da FKÖ'nün şura meclisi niteliği taşıyan Filistin Ulusal Konseyi için seçim yapılması öngörülüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.