Hilvan Kaymakamı Duman'dan ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı ve kronik hastalara çağrı

Hilvan Kaymakamı Duman'dan ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı ve kronik hastalara çağrı

​Şanlıurfa Hilvan İlçe Kaymakamı Furkan Duman, ihtiyaçlarını karşılayamayan 65 yaş üstü yaşlıların ve kronik hastaların mağdur olmamaları için kendileriyle iletişime geçmelerini istedi.

Corona virüs tedbirleri kapsamında alınan karar doğrultusunda 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan yaşlılar için dışarı çıkma yasağı ilan edildi.

Twiter hesabından paylaşımda bulunan Hilvan Kaymakamı Furkan Duman, ihtiyaçlarını karşılayamayan kimsesiz yaşlı ve kronik hastalığı olanların mağdur olmamaları için bir iletişim numarası vererek kendileriyle iletişime geçilmesini istedi.

Paylaşımında Duman, "Değerli Hilvanlı hemşerilerimiz! 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olup kimsesiz olan vatandaşlarımızın dışarı çıkmamaları sebebiyle mağdur olmamaları için 0545 681 2003 nolu telefonu arayarak ihtiyaçlarını dile getirebilirler. Çevrenizde bu durumda olanların lütfen duyurun" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Duman, facebook hesabından da yaptığı açıklamada "Tüm Dünyayı ve bununla birlikte Ülkemizi de etkisi altına alan Corona virüs konusunda Devletimiz, gerekli tüm tedbirleri almaktadır. Bu kapsamda alınan son tedbirlerden biri de 65 Yaş ve üstü ve kronik hastaların dışarı çıkmalarının sınırlandırılması/yasaklanması. Bu tedbirlere tüm 65 yaş üstü ve kronik hastaların hassasiyetle uyması gerekiyor. Uymayanlar hakkında gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. Kendi ihtiyaçlarını gideremeyen kimsesiz 65 yaş ve üstü ve kronik hastalarımıza Hilvan Kaymakamlığınca oluşturulan ekipler tarafından yardımcı olunacaktır. Bunun Kaymakamlığın belirlediği telefon numaralarını 24 saat esasına göre arayıp yardım isteyen yaşlı vatandaşlarımıza anında yardımcı olunacaktır. Başta ilçemiz, sonra ilimiz ve ülkemizin selameti için lütfen tedbirlere uyalım, uymayanları uyaralım." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, ilçede Corona virus ile ilgili herhangi vaka olmadığı öğrenildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.