Hindistan'da nehirde bulunan ve Covid-19 hastalarına ait olduğu düşünülen cesetler endişelendiriyor

Hindistan'da nehirde bulunan ve Covid-19 hastalarına ait olduğu düşünülen cesetler endişelendiriyor

Ülkenin kuzeyindeki Bihar ile Uttar Pradeş eyaletlerinde Ganj Nehri üzerinde ve kıyılarında bulunan ve Covid-19 hastalarına ait olduğu düşünülen cesetlerle ilgili polis soruşturma başlattı.

Resmî açıklamalarda reddedilse de cesetlerin Covid-19 hastalarına ait olduğu düşünülüyor. Nehirlerde Covid-19 hastalarına ait olduğu düşünülen cesetler ise devlet yetkililerini endişelendiriyor.

Hindu geleneklerine göre ölen kişilerin cesetleri yakılmak yerine nehirlere bırakılabiliyor. Polis ve yetkililerse, cesetlerin uygun bir şekilde gömülmesi için halka çağrıda bulunuyor.

Salgının ikinci dalgasını en sert yaşayan ülkelerden Hindistan'da son 24 saatte 311 bin 170 yeni Covid-19 vakası tespit edilirken 4 bin 77 kişi ise can verdi.

Son haftalarda her gün yüz binlerce yeni vakanın tespit edildiği Hindistan'da salgının başından beri toplam 24,7 milyon hasta ve 270 binden fazla can kaybı görüldü.

Hindistan'da aşılama kampanyasının başlatıldığı 16 Ocak'tan bu yana yaklaşık 182 milyon 220 bin doz aşı yapılsa da kampanya henüz salgını durdurabilecek düzeye ulaşmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.