Hitler 'Üstün Irk'ı elde etmek için' çocukların rengini bile sarartmış!

Hitler 'Üstün Irk'ı elde etmek için' çocukların rengini bile sarartmış!

Nazi Almanyası'na ait deneylerin fotoğrafları ortaya çıktı. Hitler'in 'Üstün Irk'ı elde etmek için yaptırdığı bu deneylerde Polonya'dan kaçırılan çocuklar kullanılmış. Büyüdükçe esmerleşen binlerce çocuğun ten rengi ultraviyole ışınlarıyla sarartılmış. En

Nazi Almanyası pek çok sebepten dolayı dünya tarihinin en kara dönemlerinden biri olarak görülüyor. O döneme ait, Hitler'in 'üstün ırk' elde etmek için yaptırdığı deneyleri gösteren yeni fotoğraflar ortaya çıktı. II. Dünya Savaşı sırasında Nazi liderlerinden Heinrich Himmler'in emriyle, Almanya ve Norveç'te Lebensborn evi açıldı. Burada özel olarak seçilmiş “üstün ırktan” gelen kadın ve erkeklerden, 8 bin çocuk dünyaya getirildi. Hitler'in emriyle Polonya'dan kaçırılan binlerce çocuk ise, büyüdükçe esmerleşince ultraviyole ışınları uygulanarak sarartıldı. İşte o görüntülerden bazıları...



1- POLONYA'DAN BİNLERCE ÇOCUK KAÇIRILDI

1939 yılında Polonya'dan üstün ırka benzeyen sarışın ve mavi gözlü binlerce çocuk ailelerinden koparılarak Almanya'ya getirildi. Bu çocuklar daha sonra Lebensborn evlerine gönderildi. Burada kilo, boy ve sağlık kontrolünden geçirilen çocuklar içinden bedensel ve zihinsel engelli olanlar seçilerek katledildi.




2- EVLATLIK OLMAYI KABULLENMEYENLER ÖLDÜRÜLDÜ

'Almanlaştırılan' sağlıklı çocuklar, SS ailelerine evlatlık olarak verildi. Yeni ailesini kabul etmeyen Polonyalı çocuklar toplama kamplarına gönderildi ve burada işkence yapıldı. Birçoğu ise katledildi. Hitler'in verdiği emirle katletilen çocukların son gördüğü şey, onları öldürmek için bekleyen hemşireler oldu.



3- ÜSTÜN IRK ELDE ETMEK İÇİN ÇOCUKLARA İŞKENCE YAPILDI

“Üstün ırk” elde etmek uğruna ailelerinden koparılarak Polonya'dan getirilen binlerce çocuktan bazıları zaman içinde esmerleşmeye başladı. Hitler'in emriyle Lebensborn kliniklerine gönderilen ten ve saç rengi esmerleşen çocuklar, burada ultraviyole (UV) işlemi uygulanılarak sarartıldı. (Türkiye Gazetesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.