Kızıltepe'de horoz dövüştürenlere 48 bin TL sosyal mesafe cezası verildi

Kızıltepe'de horoz dövüştürenlere 48 bin TL sosyal mesafe cezası verildi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde polis ekipleri, 11 şahsa horoz dövüştürmekten ve sosyal mesafe kuralına uymamaktan toplamda 48 bin 125 TL idari para cezası verdi.

Edinilen bilgiye göre, Kızıltepe Dunaysır Mahallesi 586 Sokakta, yaşları 11 ve 35 arasında değişen 11 kişinin bir arada bulunarak 2 adet horozu dövüştürdüklerini tespit edilmesi üzerine polis, olayla ilgili M.G, A.G, İ.Y, S.K, İ.G, Ö.A, Y.Ö, E.Ö, R.K, D.T. ve U. K. ismindeki şahısları gözaltına aldı. 

Horozu sahiplenen İ.G’nin alınan ifadesinin akabinde serbest bırakılırken, ikinci  horozu sahiplenen ve yaşı küçük olan A.G. hakkında gerekli işlemlerin yapılması için Çocuk Büro Amirliği görevlilerine teslim edildi. 

Muhafaza altına alınan horozlar Doğa Koruma Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. 11 şahsa kumar oynamak kabahatini işlemekten her bir şahsa bin 225 TL, toplamda 13 bin 475 TL ve Umumi Hıfsızsıhha Kanununa göre 20 yaş altı oldukları ve sosyal mesafeye uymadıkları için her bir şahsa 3 bin 150 TL, toplamda 34 bin 650 TL idari para cezası uygulandı.

İLKHA


Horoz dövüştürenlere 48 bin TL ‘sosyal mesafe’ cezası verildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler