HÜDA PAR: ABD’nin darbeleri kabul etmesi dünyanın kurulu düzenine meydan okumadır

HÜDA PAR: ABD’nin darbeleri kabul etmesi dünyanın kurulu düzenine meydan okumadır

ABD’nin dünya genelinde yaptığı darbeleri kabul etmesini değerlendiren HÜDA PAR Sözcüsü Şehzade Demir, "ABD’nin dünya genelinde askeri darbelerle yönetimleri değiştirdiklerini kabul etmesi, aslında dünyanın kurulu düzenine bir meydan okumadır." dedi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, dış gündeme ilişkin yaptığı açıklamada; Arakanlı mültecilerin dramının yanı sıra ABD’nin küresel teröristliğine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Arakanlı mültecilerin dramı

İslam Dünyasının Arakanlı Müslümanlar için eylem planını hayata geçirmesi çağrısında bulunan Demir, "Myanmar’ın uyguladığı soykırım ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle ne kendi yurtlarında barınmalarına müsaade edilen ne de uluslararası koruma altına alınan Arakanlı Müslümanların dramı devam ediyor. Yüz binlercesi Bangladeş’teki derme çatma kamplarda açlık, susuzluk ve salgın hastalık imtihanı ile hayatta kalmaya çalışmaktadır. Bangladeş Dışişleri Bakanının, Andaman Denizi’nde sürüklenen 81 Arakanlı mülteciyi kurtarmak zorunda olmadıklarına yönelik beyanı, insanlık adına dehşet ve utanç vericidir. Soykırımdan kaçarak canlarını kurtaran Müslümanlar, sığınacak bir liman bulamamaktadır. Myanmar’da soykırımcı generallerin gerçekleştirdiği darbe, Müslümanların durumunu daha da zorlaştırmış, çözüm umutlarını iyice zayıflatmıştır. İslam dünyasını bir an önce Arakanlı Müslümanlar ile ilgili bir eylem planını hayata geçirmeye çağırıyoruz." dedi.

"ABD aynı ABD; küresel teröristliğe devam..."

ABD’nin emperyalist politikasının aynen olduğu gibi devam edeceğini söyleyen Demir, "ABD’nin yeni yönetimi, küresel teröristliği artık aleni olarak icra etmekte bir mahzur görmemektedir. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, uluslararası insan hakları ve hukuk kuruluşları ile birlikte bütün dünyaya açıktan ayar vermeye başladı. Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında yayınlanan rapor, dünya genelinde askeri darbeler yaptırıldığının kabul edilmesi ve Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM)’nin Filistin’de işlenen savaş suçlarını yargılama yetkisine sahip olduğuna dair kararının tanınmaması, Amerikan diktatörlüğünün pervasızlığının son örnekleri olmuştur. Amerika’nın sadece başkanı değişmiştir, Emperyalist politikalar farklı yol ve yöntemlerle aynen devam edecektir." dedi.

"ABD’nin Dünya genelinde askeri darbelerle yönetimleri değiştirdiklerini kabul etmesi, aslında dünyanın kurulu düzenine bir meydan okumadır"

Kaşıkçı cinayetiyle ilgili gelişmeleri de değerlendiren Demir, "ABD’nin gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında yayınladığı raporda cinayeti onaylayanın Muhammet bin Selman olduğu açıkça ifade edildi. Ancak yaptırım konusunun açık uçlu bırakılması, hem Prensin, hem de Suudi Krallığının ABD çıkarlarına daha fazla hizmet edebilmesi için şantaj aracına dönüştürüleceğini göstermektedir. Amerika’nın yeni dış politikası hakkında bilgi veren Blinken’in dünya genelinde askeri darbelerle yönetimleri değiştirdiklerini kabul etmesi, aslında dünyanın kurulu düzenine bir meydan okumadır. Savaş suçları hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesinin Filistin lehine verdiği kararı tanımaması, Amerika’nın önümüzdeki süreçte kendi çıkarlarını adalet diye bütün dünyaya dayatmaya devam edeceğini, ne kendisine ne de işgal rejimine hesap sorulmasına da asla müsamaha göstermeyeceğini ortaya koymaktadır." ifadelerine yer verdi.


HÜDA PAR: ABD’nin darbeleri kabul etmesi dünyanın kurulu düzenine meydan okumadır

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler