​HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Yumlu’dan Eğitim-Bir-Sen’e ziyaret

​HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Yumlu’dan Eğitim-Bir-Sen’e ziyaret

​HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Veysi Yumlu ve beraberindeki heyet, Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaretlerinde HÜDA PAR İl Başkanı Yumlu ve beraberindeki heyeti, Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran karşıladı.

Miran, HÜDA PAR heyetine çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaştı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Miral, İl Başkanı Veysi Yumlu ve heyetine teşekkür etti.

HÜDA PAR’ın toplumsal olaylara bakış açısı ve sorunlara karşı çözüm konuların konuşulduğu ziyarette İl Başkanı Yumlu, toplumun ve ümmetin menfaatine olan çözümlerden yana olduklarını ve kendi siyasi çıkarları peşinde koşmadıklarını dile getirdi. 

Toplum nezdinde kabul gören siyasi yaklaşımlarının hükümet ve bürokraside etkin olması için partilerinin desteklenmesi gerektiğini dile getiren Yumlu, “Bu konuda bize hak veriyorsanız ve bizlerin yaklaşımlarını doğru olarak buluyorsanız desteklerinizi bizden esirgememenizi bekliyoruz.” dedi.

“Avrupa eğitim sistemini alarak çocuklarımıza batı kültürünü empoze ediliyor”

Eğitim müfredatının bizim kültür ve inançlarımız ile örtüşmediğini dile getiren Yumlu, “Avrupa eğitim sistemini alarak çocuklarımıza batı kültürünü empoze edildiğini, bundan dolayı da sağlıklı bir başarı elde edilmediği gibi neslimiz de kendi benliğinden koparak farklı anlayışlara sahip olmaktadır. Bunun önüne geçebilmenin tek yolu, aslımıza dönerek kendi kültürümüz ve inancımız ile barışık bir eğitim müfredatını takip etmemiz ile mümkün olacaktır. HÜDA PAR’ın eğitim anlayışına göre öncelikle doğru bilginin verilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.  

“İslami değerlere bağlı bir eğitim tanzim etmek gerekir”

Konuşmasının devamında Yumlu, “Şu anda en büyük sorun ve sıkıntılarımızdan biri de yozlaştırılmış bilginin çokluğudur. Bu yozlaşmış bilginin asıl kaynağı toplumsal değerlere kaynaklık eden bilginin dünyevi çıkar ve menfaatler için kullanılır olmasıdır. Eğitim sistemimiz de toplumun değerlerine hizmet edecek bir anlayıştan ziyade ekonomik çıkar elde etme aracı olarak bilgiyi sunmaktadır. Eğitim sistemimiz bilgiyi devreden bir anlayıştan ziyade talim eden, terbiye eden bir anlayış vermesi gerekmektedir.  Batı taklidinden kurtularak çağın gerekliliklerine göre İslami değerlere bağlı bir eğitimi tanzim etmek gerekmektedir. Eğitimde insanlarımızın bilgi ve beceriler ile donatılmasının yanında manevi olarak da değerlerine bağlı yüksek bir ahlak ve terbiye ile yetişmelerini önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR heyeti, Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.


​HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Yumlu’dan Eğitim-Bir-Sen’e ziyaret

​HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Yumlu’dan Eğitim-Bir-Sen’e ziyaret

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.