HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: "Piyasanın açılmasına yönelik politika geliştirilmeli"

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: "Piyasanın açılmasına yönelik politika geliştirilmeli"

​HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle kent esnafını ziyaret ederek sıkıntı ve taleplerini dinledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte Çarşı Mahallesi'nde bulunan esnafı ziyaret ederek sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Şahin ve beraberindekiler, esnaf ve vatandaşın ilgisiyle karşılaştı.

Ziyarette, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin'e yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, işlerinin bitme noktasına geldiğini, kiralarını dahi ödeyemez durumda olduklarını belirtti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Şahin, her fırsatta esnafı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinlemeye çalıştıklarını söyledi.

Esnafın işlerinin durgunluğundan şikâyet ettiğini ifade eden Şahin, "Bugün de esnafımızın içindeydik, durumlarını sorduk, satışlarını sorduk, kira durumlarını, fiyatları, piyasayı sorduk. Maalesef kış mevsimi olması hasebiyle de işlerin biraz durgun olduğunu söylediler. Fakat genel itibariyle piyasanın istikrarsızlığından, sık sık fiyatların ve dükkân kiralarının artışından şikâyetleri oldu. Dolayısıyla ödemelerini yapmakta sıkıntı çektiklerini söylediler. Bazı esnaflarımız 'inşaat piyasası açılırsa belki işlerimiz biraz daha canlanır. Biz de çocuklarımızın rızkını daha rahat bir şekilde temin edebiliriz." diye konuştu.

"Esnaf işinden pek memnun değil"

Konuşmasının devamında Şahin, şunları söyledi:

"Hatta bazı esnaflarımız defterlerini bize açtılar. Günlük ve haftalık yaptıkları satışlarını gösterdiler. Örneğin bir veteriner hekim özellikle defterini açıp günlük yaptığı çok az miktarda satışını da borç vermek zorunda kaldığını, belki bu parayı aylar sonra alıp alamayacağı yönde izahatlarda ve şikâyette bulundu. Esnaf doğrusu işinden pek memnun değil. Fakat esnafımız her hâlükârda şükreden bir esnaftır. Kazançları az da olsa yine kanaatkâr bir düşünceye, bir yapıya sahiptirler. Bu güzel fakat özellikle yetkililerin piyasanın açılması konusunda, piyasanın biraz daha rahatlatılması konusunda politikalarını geliştirmesini, esnafın durumunu düşünmesini istediler. Biz de Batman İl Teşkilatı olarak bu anlamda Batmanlı esnafımızın adına yetkililere sesleniyoruz; bu piyasanın istikrar kazanması, bu fiyat artışının bir an önce artık bir dengede durmasını söylüyor ve esnafımız adına bu taleplerde bulunuyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.