HÜDA PAR Bursa'dan Kudüs nöbeti

HÜDA PAR Bursa'dan Kudüs nöbeti

Siyonist işgalciler Türkiye'nin tüm illerinde olduğu gibi Bursa'da da yoğun bir şekilde protesto edilmeye devam ediyor.

Siyonist işgalcilerin 7 Mayıs'tan bu yana yoğun bir şekilde Mescid-i Aksa'ya saldırması ve çok sayıda Filistinli Müslümanı şehid etmesi, Türkiye'nin tüm illerinde olduğu gibi Bursa'da da protesto edilmeye devam ediyor.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı tarafından Bursa Ulu Camii önünde yatsı namazına müteakiben düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının sadece bir toprak veya coğrafya davası olmadığı, Kudüs'ü savunmanın, onu işgalden kurtarmanın tüm Müslümanların siyasi ve şer'i görevi olduğu ifade edildi.

Parti teşkilatı adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Bursa İl Başkan Yardımcısı Adnan Alınç, dün olduğu gibi bugün de uluslararası toplumun Harem-i Şerif'in kutsiyetini ihlal eden ve Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara ses bombalarıyla ve zor kullanarak saldıran siyonistlere çağrıdan öteye geçmeyen tepkilerin vahşeti durduramayacağını söyledi.

Alınç, "Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşların siyonist zalimlere karşı sadra şifa pratiklerinin olmadığı ortadadır." dedi.

HÜDA PAR Bursa İl Başkan Yardımcısı Adnan Alınç

Alınç, "Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece bir toprak veya coğrafya davası değildir. Kudüs, bir akide meselesidir. Onu işgalden kurtarmak ve saldırılara karşı korumak, bütün Müslümanların siyasi ve şer'i görevidir. Aksa, bugünlerde işgalin en zor dönemlerinden birini yaşamaktadır. Kudüs, yarım asırdır siyonist işgal altında ve kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir." diye konuştu.

"Kudüs davası etrafında kenetlenmeliyiz"

Siyonistlerin, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü tamamen işgal etme ve Müslümanları buradan tamamen çıkarmanın provasını yaptıklarını hatırlatan Alınç, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

İşgalciler, bu pervasızlık ve küstahlığı; Müslümanların birlikten yoksun olmalarından ve Kudüs davasına ihanet ederek siyonistlerle ilişki içiresine giren bazı İslam ülkelerinin yöneticilerinden almaktadır. Kudüs yoğun saldırıların olduğu günler dışında maalesef gündemimizde hak ettiği yeri bulamamaktadır. Her geçen gün Müslümanlar daha da tepkisiz hale gelirken siyonizmin ise cüreti artarak Kudüs ile Mescid-i Aksa'yı tamamen işgal etme hevesi depreşmektedir. İşgal asla kabul edilmeyecektir. Artık sözün bittiği noktadayız. Bütün Müslümanların ortak davası olan Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşturulması siyasi ve şer'i görevimizdir. Aramızdaki her türlü siyasi ihtilaf ve çekişme, ayrılık ve bölünmüşlük bir kenara bırakılmalı, etrafı bereketli kılınan Kudüs davası etrafında kenetlenmeliyiz. Filistin'de ev ev, sokak sokak işgale karşı direnen kardeşlerimizle öyle bir dayanışma içerisine girelim ki siyonistlerin işgal planı kursaklarında kalsın. Ayırım yapılmadan bütün İslam ülkelerinin yöneticileri ve halkları topyekûn bu işgal ve saldırılara karşı durmalıdır.

Düzenlenen program, basın açıklamasının ardından Molla Ebubekir Arslan tarafından okunan dua ile son buldu. 


HÜDA PAR Bursa'dan Kudüs nöbeti

HÜDA PAR Bursa'dan Kudüs nöbeti

HÜDA PAR Bursa'dan Kudüs nöbeti

HÜDA PAR Bursa'dan Kudüs nöbeti

HÜDA PAR Bursa'dan Kudüs nöbeti

HÜDA PAR Bursa'dan Kudüs nöbeti

HÜDA PAR Bursa'dan Kudüs nöbeti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler