HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanlığı: Covid-19 vaka ve ölüm sayıları şeffaflıkla paylaşılmalı

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanlığı: Covid-19 vaka ve ölüm sayıları şeffaflıkla paylaşılmalı

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, ilçede Covid-19 vaka sayısının hızla artığını, halk arasında dillendirilen vaka sayısındaki belirsizliğin ise endişeye neden olduğunu belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının, alınan kimi önlemlere rağmen etkisini devam ettirdiği belirtilen açıklamada, "Bu süreçte salgından nasibini alan ülkemizde de alınan tedbirlerle virüsün yayılma hızının düşmeye başladığı, ancak tabii olarak ‘Yeni normalleşme’ adımlarının ardından virüsün tekrardan yükselişe geçtiği müşahede edilmektedir. Her ne kadar şu an Türkiye’de bir normalleşme sürecine girilmiş gibi bir atmosfer varsa da aslında vakalarla ilgili kimi il ve ilçelerdeki artış durumun vahametini gözler önüne sermektedir." denildi.

"Halk arasında dillendirilen vaka sayısındaki belirsizlik, endişeye neden olmaktadır"

Cizre'de bayram arifesiyle birlikte görünen ve bayram sonrasında ise hızla artış gösteren Covid-19 vakalarının gün geçtikçe etkisini gösterdiği, aynı zamanda vakalar sonucu hayatını kaybeden vatandaşların olduğu da bilindiği vurgulanan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bir ay içerisinde görülen hızlı artışla birlikte halk arasında dillendirilen vaka sayısındaki belirsizlik, endişeye neden olmaktadır. Bu süreçte salgınla ilgili gerek Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü veya Cizre İlçe yöneticileri tarafından resmi bir açıklamanın yapılmamış olması ile beraber sokakta ifade edilen ve doğruluk derecesi bilinmeyen vaka sayısı ve durumla ilgili yerli yersiz değerlendirmeler halkta panik havasının oluşmasına sebebiyet vermektedir. Bu nedenle; İl Hıfzıssıhha Kurulu, söz konusu duruma acilen eğilim gösterip halkın endişelerini giderecek ve panik havasını dağıtacak resmi vaka sayıları ile salgın nedeniyle yaşanan ölüm oranlarını şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşmalıdır. İhtiyaç duyuluyorsa şayet, gerekli karantina ortamlarının sağlanması için acilen Şırnak merkez olduğu gibi Cizre'deki öğrenci yurtları, Covid-19 hastaları için tahsis edilmeli ve bu konuda geç kalınmamalıdır."

"Gerekirse sokağa çıkma kısıtlaması bile düşünülmeli"

"Yöneticilerin, tedbirler konusunda gevşeklik göstermeleri kabul edilemez" vurgusu yapılan açıklamada, "Bu konuda alınması gereken tüm tedbirler ivedilikle alınmalı, hatta halkın maslahatı ve sağlığı için gerekirse sokağa çıkma kısıtlaması bile düşünülmelidir. Değerli vatandaşlarımıza da salgının daha fazla yayılmaması adına şu hatırlatmalarda bulunmayı bir görev olarak addediyoruz: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tüm tedbirlere hep beraber ciddiyetle riayet edelim, mümkün oldukça evde kalalım, zaruri durumlarda dışarı çıktığımızda ise mutlaka maske takıp temastan kaçınalım. Bu vesileyle; pandemi sürecinde Covid-19 hastalığından hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Enfekte olup şu an evde veya hastanelerde tedavi gören bütün vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.(İLKHA)


HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanlığı: Covid-19 vaka ve ölüm sayıları şeffaflıkla paylaşılmalı

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanlığı: Covid-19 vaka ve ölüm sayıları şeffaflıkla paylaşılmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler