​HÜDA PAR'dan düzensiz göçmenlere ziyaret

​HÜDA PAR'dan düzensiz göçmenlere ziyaret

​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Diyarbakır Otogarı'nda bekleyen düzensiz göçmenleri ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan bir heyet, ülkelerindeki savaş, çatışma ve işsizlik nedeniyle farklı ülkelerden Avrupa'ya gitmek için Diyarbakır'a kadar gelip merkez Kayapınar ilçesindeki otogar çevresinde bekleyen düzensiz göçmenleri ziyaret edip sıkıntılarını dinledi.

Diyarbakır Otobüs Terminali civarında toplanmış olan göçmenlerin sıkıntılarını dinledikten sonra açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, idarecileri mülteciler konusunda hassas olmaya davet etti.

Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle HÜDA PAR Diyarbakır İl Teşkilatı olarak Diyarbakır Otogarında bekleyen Düzensiz göçmenleri ziyaret ettiklerini belirten Dinç, mültecilerin durumunun içler acısı olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Coğrafyamıza 'Demokrasi' getireceğini söyleyen batının sömürgeci anlayışından kaynaklı buradaki insanlar içler acısı durumdadır. Bu sömürgeci zihniyet yıllardır İslam ülkelerini talan etmektedirler. Burada dinlediğimiz mültecilerin ortak bir yönü Müslüman olmalarıdır. Şeytanlaşmış batı, bu Müslümanları yurtlarından ediyorlar. Bu insanların kimisi, yurtlarından ayrıldıktan sonra yollarda katlediliyor, sakat kalıyor ya da Aylan bebek gibi denizde boğuluyor. Bunların müsebbibi batı emperyalizmidir. Halbuki kendilerini insan haklarını gözetenler olduklarını söylüyorlar.

"Bugün her yerde Müslümanlar mülteci durumdaysa bunun sebebi batıdır"

Düzensiz göçmenlerin kendi yurtlarından uzaklarda perişan halde olmalarının batılı sömürgeci devletlerin gerçek yüzünü ortaya koyduğunu ifade eden Dinç "Bugün her yerde Müslümanlar mülteci durumdaysa bunun sebebi batıdır. Dünyada ki mültecilerin tümü Müslümanlardan oluşuyor. Bu insanları bu duruma düşüren batı hiçbir zaman uygar olmamış ve olmayacaktır. Batının tek bir anlayışı vardır, o da tüm insanları kendilerine köle yapmak." dedi.

İslam ülkelerine ve vicdan ehli liderlere seslenen Dinç "Dünyanın her yerinde ki mülteciler Müslüman kardeşlerimizden oluşuyorsa, birlik olup sömürgeci batıya karşı yaptırım uygulayabilecek adımlar atılmalı. Dünya veya Birleşmiş Milletler bir fon hazırlayıp bu insanlara yardımcı olmalılar. Bakın burada ki insanların hepsi suçsuz gençlerdir. Savaş ve gözyaşları ne doğuracaktır? Bu mülteciler tüm dünyanın ayıbıdır. Bu gençlerinde kendilerine ev, iş ve yuva kurmaları gerekir. Vicdan ehli olan herkesin bunlara el atmaları lazım." ifadelerini kullandı.

"Bu insanların sokaklara terk edilmeleri idareciler ve mülki amirlerin ayıbıdır"

Hükümete ve yetkililere de seslenen Dinç "Bu insanlara yardım edilsin. Bunun için ne gerekiyorsa gözden geçirilsin. Şu an İl Göç İdaresi'nin mültecilerle ilgili herhangi bir çalışması yok. Bu insanlar burada bekliyorlar. Buraya gelene kadar veya buradan gittikten sonra ne yaptıkları ile kimlerin ellerine düştüklerine dair çalışmalar yapılmalı. Buradaki insanlara sahip çıkılmadığı zaman uyuşturucu çetelerinin ellerine düşebiliyorlar. Özellikle Diyarbakır'daki STK, siyasi parti ve hayırsever insanların buradaki kardeşlerimize yiyecek vermesi takdire şayandır. Diyarbakır halkı kendine yakışan misafirperverliği yapıyor. Bu noktada bizde elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

Mültecilere barınmaları için yer tahsis edilmesi gerektiğini belirten Dinç "Diyarbakır idareciler veya mülki amirler buradaki insanları gecenin soğuğunda, gündüzün sıcağında sokaklara terk etmeleri ayıptır. Bu insanlara bir çadır bile olsa sığınabilecekleri bir yer ve düzenli yemek yiyebilecekleri ortam ve şartların sağlanması gerekir. Ayrıca bu insanlar salgından dolayı bu insanlara sağlıklı bir ortam tahsis edilmesi gerekir, sonuçta sağlık önemlidir. Bu insanlarında sağlıklı yaşamaya hakları vardır." dedi.


​HÜDA PAR'dan düzensiz göçmenlere ziyaret

​HÜDA PAR'dan düzensiz göçmenlere ziyaret

​HÜDA PAR'dan düzensiz göçmenlere ziyaret

​HÜDA PAR'dan düzensiz göçmenlere ziyaret

​HÜDA PAR'dan düzensiz göçmenlere ziyaret

​HÜDA PAR'dan düzensiz göçmenlere ziyaret

​HÜDA PAR'dan düzensiz göçmenlere ziyaret

​HÜDA PAR'dan düzensiz göçmenlere ziyaret

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.