HÜDA PAR Genel Başkan Sağlam’dan "Dünya Kudüs Haftası" açıklaması

HÜDA PAR Genel Başkan Sağlam’dan "Dünya Kudüs Haftası" açıklaması

Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Dünya Kudüs Haftası dolayısıyla açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Bugün de zaferi getirecek güç, ihtilafları bir kenara bırakıp Kudüs hedefinde birleşmekle mümkün olur" dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin çağrısı üzerine bu yıl ilk defa 8-14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Kudüs Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Açıklamasına İsra ve Miraç hadisesini hatırlatarak başlayan Sağlam, "Önümüzdeki Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece İslam aleminin İsra ve Miraç olarak kutladığı önemli zaman dilimlerinden biridir. ‘İsra ve Miraç’ hadisesinin yaşandığı gün, Kudüs’ün çevresiyle birlikte kıyamete kadar bereketli kılındığının ilan edildiği gündür.

İslam’ın emanına girdiği günden beri Kudüs, Müslümanlarla birlikte Musevilerin de Hristiyanların da ibadet hürriyetini sağlamış, insanlar yüzyıllar boyu huzur ve güven içerisinde inandıkları gibi ibadetlerinin gereğini yerine getirme konusunda bir sorun yaşamamışlardır." dedi.

"Bugün de zaferi getirecek güç, ihtilafları bir kenara bırakıp Kudüs hedefinde birleşmekle mümkün olur"

Müslümanlar arasındaki ihtilaflardan dolayı Kudüs’ün işgal altında olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Ümmet gaflete düştüğü için işgal edilen Kudüs’ün 88 yıllık esaretine son verip hürriyetine kavuşturmak ve gaflet uykusundan uyandırmak Selahaddin-i Eyyübi’ye nasip oldu. Bu fetihte en büyük etken, ümmetin Kudüs’ün kurtuluşu hedefinde birleşmeleri oldu. Bugün de zaferi getirecek güç, ihtilafları bir kenara bırakıp Kudüs hedefinde birleşmekle mümkün olur.

Bugün iki milyara yakın Müslüman, kardeşlik hukukunu bırakıp ihtilafa düştüğü için siyonistler mübarek beldeleri postalları ile kirletmektedir. Kudüs, çevresi ile birlikte mübarek kılınmıştır. Üzerinden binlerce yıl geçse de Müslümanlar Aksa sevdasından vazgeçmeyecektir. Aksa’nın işgal altında olduğunu unutturmamak ve gelecek nesillere bu uğurda verilen mücadeleyi miras bırakmak en önemli görevlerimizden biridir." ifadelerini kullandı.

"Kudüs’ün özgürlüğü için yapılan her çalışmayı, aynı zamanda ümmetin birlik ve beraberliğinin sağlanması için atılmış bir adım olarak görüyoruz"

"Dünya Kudüs Haftası"nın önemine vurgu yapan Sağlam, "Bu yıldan itibaren Miraç gecesinin bulunduğu Receb ayının son haftası İslam âleminde ‘Dünya Kudüs Haftası’ olarak anılacaktır. Beyt-ül Makdis’in işgal altında olduğunu unutturmamak ve onun özgürlüğü için verilen mücadeleyi diri tutmak adına önümüzdeki yıllarda da ‘Dünya Kudüs Haftası’nı inşaallah kutlamaya devam edeceğiz. Kudüs’ün özgürlüğü için yapılan her çalışmayı, aynı zamanda ümmetin birlik ve beraberliğinin sağlanması için atılmış bir adım olarak görüyoruz." diye kaydetti.

Son olarak İslam dünyasının Miraç Kandili’ni de kutlayan Sağlam, "Bu münasebetle, İslam Ümmetinin Miraç Kandili’ni en içten duygularla kutlar, Kudüs’ün özgürlüğüne vesile olmasını diliyorum." temennisinde bulundu. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler