HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu'ndan "Yeni Anayasa" açıklaması

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu'ndan "Yeni Anayasa" açıklaması

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, mevcut anayasa ile daha fazla yola devam edilemeyeceğini, Türkiye’nin darbe anayasası ile yönetilme ayıbından kurtulması gerektiğini belirtti.

Yeni Anayasa ile ilgili İstanbul’da bir dizi temaslarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, medya kuruluşlarını ziyaretleri kapsamında Kanal 7 yayın grubunu ziyaret etti.

Partisinin Genel Başkan yardımcılarından Abdullah Aslan ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ile birlikte Kanal 7 Yayın Grubunu ziyaret eden Yapıcıoğlu, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateş ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirilen yeni anayasa tartışmaları ile ilgili konuşan Yapıcıoğlu, parti programlarındaki müstakil başlıklardan birinin “Yeni Anayasa ve Millet İradesi” olduğunu, başından beri 1982 darbe anayasası yerine tamamen sivil yeni bir anayasa yapılması yönünde çağrıda bulunduklarını, tüm tarafların katılımıyla yeni bir anayasa yapımının mümkün olduğuna inandıklarını söyledi.

Darbe anayasasının 30 yıldır tartışıldığını hatırlatan Yapıcıoğlu "1921 anayasasından sonra sivil bir anayasa yapılamadı. Yeni bir anayasa, ertelenemez acil bir ihtiyaçtır. Halkın da bu anlamda talebi var. Daha önce de bu talepler gündeme geldi. Halkın bu talebi güçlü bir şekilde yükseldiği için 2011 seçimlerinden önce neredeyse bütün partilerin seçim beyannamelerinde yeni anayasa sözü vardı. Seçimlerden sonra mecliste anayasa uzlaşma komisyonu da kuruldu ve 60 maddede uzlaşmaya da varıldı. Fakat bu çalışmalar sonuçlandırılamadı." dedi.

Darbe ürünü olan 1982 Anayasası'na defalarca yama yapıldığını ancak yamasının tutmadığını belirten Yapıcıoğlu, mevcut anayasa ile daha fazla yola devam edilemeyeceğini, Türkiye’nin darbe anayasası ile yönetilme ayıbından kurtulması gerektiğini kaydetti.

Yapıcıoğlu "Yeni anayasa yapım tartışmaları siyasi partiler için de bir samimiyet testi olacaktır. Yeni bir anayasa yapmak, metin üzerinde anlaşmaya varmak kolay değil, ancak imkânsız da değil. Yeni bir anayasayı millet yapar. Meclis üyeleri milletin vekilidirler, asıl olan milletin kendisidir. Belki vekiller metni yazacak ve ilk olarak oylayacak ama vekil olduklarını unutmadan milletin iradesine uygun hareket etmeleri, milletin değerleriyle uyumlu bir metin hazırlamaları gerekir." diye konuştu.

Kendilerine yönelik yapılan ziyaretten memnuniyet duyduklarını söyleyen Kanal yöneticileri de değinilen noktaların çok önemli olduğunu, bunun medyada gündeme getirilmesi gerektiğini kaydettiler.


HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu'ndan

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu'ndan

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu'ndan

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu'ndan

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu'ndan

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu'ndan

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler