HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük: Kudüs ile ilgili kalıcı bir yol haritası gerekli

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük: Kudüs ile ilgili kalıcı bir yol haritası gerekli

İşgalci ABD’nin Kudüs ile ilgili uygulamak istediği şer planına tepki gösteren HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, “Ortak akla ihtiyaç var ama Filistin ve Kudüs ile ilgili uzun vadeli bir yol haritasına ihtiyacımız var.” dedi.

İşgalci ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" adıyla uygulamak istediği şer planına karşı her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Birçok kesim tarafından yapılan basın açıklamaları ve protesto gösterileri ile birlikte toplumda ciddi tepki ile karşılanan şer plan, 9 Şubat Pazar günü İstanbul, Sakarya ve Diyarbakır’da yapılacak mitinglerle tel’in edilecek.

İşgalci ABD’nin şer planı ve düzenlenecek olan mitinglerle ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Kudüs ve Filistin için tüm siyasi partilerin STK’ların ortak bir akılla hareket ederek kalıcı bir çözüm ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

Elibüyük, “Yüzyılın ihaneti dediğimiz sözde “Yüzyılın Anlaşması” metnini meşru görmüyoruz. Böyle bir anlaşmanın olması için iki meşru tarafın olması lazım. Burada iki taraf olmadığı gibi bir tarafın meşruiyetini de tartışıyoruz. Zira HÜDA PAR olarak israil gibi bir devletin varlığını kabul etmiyoruz. Meşru bir devlet değildir. Bu anlamda tek taraflı olarak yapılan bu sözde anlaşmanın hiçbir bağlayıcı hükmü yoktur. Aslında Trump’un ortaya koyduğu bu anlayışı da Müslümanlar olarak İslam coğrafyasında bir fırsata dönüştürülmeliyiz.

Elibüyük, alınan bu kararla yıllardır Kudüs ve Filistin ile ilgili sinsice yürütülen politikanın da deşifre edildiğini belirtti.   

Kalıcı bir yol haritasına ihtiyaç var

Kudüs ile ilgili uzun vadede bir yol haritasına ihtiyaç duyduğunu söyleyen Elibüyük şöyle konuştu: “Halkımızın Kudüs ile ilgili hissiyatının hala çok güçlü olduğunu düşünüyorum. Halkımız bu gibi durumlarda hissiyatlarını meydanlarda göstermişlerdir. Birçok noktada siyasi partiler STK’lar açıklama yaptılar. Bu anlamda bütün çalışmaları kıymetli görüyoruz. Bunun artarak devam etmesi lazım. Kudüs ve Filistin ile ilgili İslam coğrafyasının bir yol haritası olması gerekir. Güncel olarak yapılan hamlelerle, açıklamalarla ilgili olarak bir tepkinin ortaya konmasını eksiklik olarak görüyoruz. Tabi ki, buna yönelik ortaya konan tepkiler kıymetlidir. Ortak akla ihtiyaç var ama Filistin ve Kudüs ile ilgili uzun vadede bir yol haritasına ihtiyacımız var. Hamasi söylemlerden öte geleceğe dönük bütün siyasi partilerin, STK’ların ve özellikle ülke yöneticilerinin mutlaka kalıcı yol haritalarının olması gerektiğini düşünüyoruz.”

"Milyonların bir araya geleceği mitinglerle tepkimizi ortaya koymalıyız"

Pazar günü yapılacak olan “Kudüs bizimdir” mitingleri hakkında da konuşan Elibüyük, şu ifadelere yer verdi: “Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı bizleri bu mitinge davet etti. Biz de zaten bütün teşkilatlarımızla beraber mitinge katılacağımızı ifade ettik. Zaten çok kısa bir süre önce Kudüs ile ilgili kim bir tepki ortaya koyarsa buna destek vereceğimizi belirtmiştik. Bu bağlamda davete icabet edeceğiz. Aynı şekilde Diyarbakır’da yapılacak olan mitingi de çok önemli görüyoruz. Zira orada güçlü bir ortak tepki ortaya konacağını düşünüyoruz. Genel merkezimiz de çok güçlü bir şekilde bu mitinge katılım sağlayacak. Sakarya’da yapılacak olan mitingi de önemsiyoruz. Siyasi parti ve STK fark etmeksizin Kudüs ile ilgili ortaya konulacak bütün çalışmalara baştan beri açık destek vereceğimizi belirtmiştik. Umarım İstanbul ve diğer büyük şehirlerimizde bütün siyasi partilerin STK’ların bir araya gelip ortak bir organizasyonda milyonları toplayacağımız bir miting yapıp bu noktada tepkimizi ortaya koymamızın daha doğru olacağını düşünüyorum.”

İLKHA


HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük: Kudüs ile ilgili kalıcı bir yol haritası gerekli

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük: Kudüs ile ilgili kalıcı bir yol haritası gerekli

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.