HÜDA PAR İstanbul İl Başkanından 'Sivas Davası Mağdurları’nın ailelerine ziyaret

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanından 'Sivas Davası Mağdurları’nın ailelerine ziyaret

Bir dizi temaslarda bulunmak için Sivas’a gelen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, kamuoyunda Sivas Davası Mağdurları olarak bilinen ve 28 yıldan beri suçsuz yere cezaevinde tutulan mahkûmların ailelerini ziyaret etti.

28 yıldan bu yana suçsuz yere cezaevinde tutulan Faruk Ceylan'ın ile Ekrem Kurt'un ailelerini ziyaret eden Elibüyük, "Sistemin suçsuz yere kurban seçtiği ve çeyrek asrı geçen bu zulüm son bulmadır. Mağdurların yeniden yargılanma talepleri karşılanmalıdır.” dedi.

"Mütedeyyin kesim hedef alındı"

Daha önce de parti olarak birçok kez Sivas Davası Mağdurlarının yeniden yargılanması gerektiğine dair açıklama yaptıklarına anımsatan Elibüyük, şunları söyledi:

Yaklaşık 30 yıl önce karanlık bir kumpas sonucu Sivas’taki Madımak provokasyonuyla ilgili onlarca mütedeyyin kişi suçsuz yere cezaevine atıldı. Daha sonraları birçok tanık ifadesinde bu olayın asıl faillerinin gizlendiğini ortaya koydu. Son olarak gazeteci Cüneyt Özdemir, askerlerin olay sırasında ellerinde silahlar olmasına rağmen çekildiğini gösteren görüntüleri yayınlamadıklarını itiraf etmişti. Bu da gösteriyor ki, ortada bir kışkırtma vardı. Burada mütedeyyin kesim hedef alındı. Daha sonra evlerinde olaydan habersiz kişiler gözaltına alındı. İşkenceler altında ifadeler imzalatıldı. Ancak aradan geçen 28 yıla rağmen adalet Sivas Davası Mağdurlarına uğramadı. Şimdi aileler bu zulmüm son bulmasını bekliyor. Hükümet bir an önce gerekli adımları atmalı ve suçsuz yere cezaevine konulan mağdurların yeniden yargılanma talepleri yerine getirilmelidir.

Ailelerden yeniden yargılama talebi

Sivas Davası Mağdurlardan Faruk Ceylan'ın annesi Medine Ceylan ve Faruk Kurt’un babası Cafer Kurt, evlatlarının olaylarla hiçbir ilgilerinin olmamasına rağmen suçsuz yere cezaevine konulduğunu belirterek mağdurlar için yeniden yargılama yapılmasını ve bu zulmün son bulmasını talep etti.


HÜDA PAR İstanbul İl Başkanından 'Sivas Davası Mağdurları’nın ailelerine ziyaret

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanından 'Sivas Davası Mağdurları’nın ailelerine ziyaret

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.