HÜDA PAR Muş İl Başkanı Çağlayan: "Muş'un işsizlik sorununa çözüm bulunmalı"

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Çağlayan: "Muş'un işsizlik sorununa çözüm bulunmalı"

​Esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan ve beraberindeki heyet, üniversite bitirdiği halde iş bulamayan birçok gencin seyyar satıcılık yaptığına dikkat çekti.

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, beraberindeki heyetle birlikte Muş esnafını ziyaret etmeye devam ediyor.

Seyyar satıcıları ziyaret eden Çağlayan, esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

Esnaf ziyaretinin ardında gazetecilere açıklamada bulunan Çağlayan, Muş'taki işsizlik sorununa dikkat çekti.

Üniversite bitiren gençlerin işsizlikten dolayı sokaklarda seyyar satıcılık yaptığına vurgu yapan Çağlayan, Muş'taki işsizlik sorununa çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.

Çağlayan, "HÜDA PAR Muş İl Teşkilatı olarak esnafımızı ziyaret etmeye devam ediyoruz. Bu kez seyyar satıcılarımızı ziyaret etik. Soğuk kış koşullarına rağmen el arabalarıyla cadde ve sokaklarda ekmek mücadelesi veren seyyar satıcıların mücadeleleri gerçekten de takdire şayandır. Seyyar satıcılık yapanların ekseriyetinin gençlerden olması ise dikkat çekicidir." dedi.

"İki üniversite bitirdiği halde el arabasıyla seyyar satıcılık yapan gençlere rastladık"

İki üniversite bitirdiği halde iş bulamayan gençlerin, sokaklarda seyyar satıcılık yaptığına dikkat çeken Çağlayan, şunları söyledi:

Yaptığımız ziyaretlerde, iki üniversite bitirdiği halde el arabasıyla seyyar satıcılık yapan, farklı işler yapabilecek kabiliyet ve kapasiteye sahip gençlere rastladık. Bu yetenek ve kabiliyetlerini toplum yararına kullanabilecekleri iş alanları bulamadıkları için sokaklarda seyyar satıcılık yamak zorunda kalıyorlar. Bu ilk defa karşılaştığımız bir manzara değildir. Sahada yaptığımız çalışma ve ziyaretlerimizde buna benzer birçok durum ile karşılaştık. Bu manzara aslında istihdamda liyakatin değil de güçlü olanların rollerinin olduğu iddialarını bir anlamda destekler niteliktedir.

"Seyyar satıcılara yer tahsis edilsin"

Seyyar satıcılar için bir yerin tahsis edilmesi halinde, sorunların büyük ölçüde çözüme kavuşacağını dile getiren Çağlayan, yetkililer tarafından bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Çağlayan, sözlerine şu ifadelerle son verdi:

"Büyük esnaf diye tabir ettiğimiz işletmelerin, bunca kaldırım ihlalleri ve yer yer caddeler işgal edilmişken, zaman zaman belediyelerin seyyar satıcılara müdahale etmeleri ve tezgâhlarını dağıtmaları üzücüdür. Her bir esnaf, işyerinin önündeki kaldırımı işgal ettiği kadar seyyar satıcılık yapan vatandaşımıza bir yer tahsis edilmiş olsa bu kardeşlerimizin çektikleri sıkıntılar da büyük ölçüde giderilmiş olacak. Bunca sıkıntıyı göğüsleyip onuruyla ekmek mücadelesi veren insanımıza sahip çıkması, idarecilerin en öncelikli görevleri arasındadır. Dolayısıyla gençlerimizin bu duruma gelmelerinden büyük ölçüde yine idare edenler sorumludur."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.