HÜDA PAR Siirt İl Başkanı'ndan "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitingine davet

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı'ndan "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitingine davet

​Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 17 Aralık Pazar günü düzenlenecek olan "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitingine Siirt halkını davet eden HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Tekin, karınca misali de olsa Nemrut'un ateşine karşı çıkılması gerektiğine dikkat çekti.

İşgalci ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü işgalci siyonistlerin "başkenti" olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik kararına tepkiler dinmiyor.

İşgalci ABD ve israilin menfaatleri için gerekli olan neyse herhangi bir hukuka dayanmadan zorbaca gidip o hakkı alabilme yetkisini kendilerinde gördüklerini ifade eden Tekin, "İşgalci ABD ve israilin dünyada kendileri dışında son bir insanın dahi elindeki bir ekmek parçasına göz dikebilecek kadar bencil ve egoist olduklarına dikkat çekti.

Kendi dünyamızın huzuru ve adaleti gereği, insanlık namına bile olsa bizim İşgalci ABD ve israilin şer planına karşı çıkılması gerektiğini dile getiren Tekin, şunları söyledi:

Bu plan Kudüs'ün bir bütün olarak işgalci israil'e verilmesi, Filistinlilerin silahsızlandırılmasını, Filistin'in devlet olarak tanınması gibi bazı şartlara bağlanılmış, aynı zamanda yeni sınırların yani işgalci israillilerin kendi menfaatlerine göre herhangi bir hukuki geçerliliği olmayan, insani hak ve hukuka dayanmayan kendi menfaatlerine göre çizmiş oldukları yeni sınırların tanınması gibi bazı şartlara bağlanılmaktadır.

"İnsanlara ulaştırmaları gereken vahyi örtbas edip tüm insanlığa ihanet etti"

israil oğullarının kendi menfaatleri için Allah'ın onlara gönderdiği kutsal kitabı dahi tahrif etmekten çekinmediklerini ifade eden Tekin, insanlara ulaştırmaları gereken vahyi örtbas edip tüm insanlığa ihanet ettiklerini kaydetti.

Tekin, "Hem tarih boyunca hem de iman ettiğimiz ve inandığımız Kur'an-ı Kerim'de israil oğulları sıkça zikredilmiştir. Kur'an-ı Kerim gibi kutsal bir kitapta onlara bu kadar yer verilmesinin bir hikmeti de kanaatimce şudur; 'Bir dönem yeryüzünde insanlığa vahyi ulaştırma, yeryüzünde adaleti ikame etme gibi görevi Allah-u Teâla onlara vermişti ama onlar bu görevlerine ihanet ettiler. Allah'a verdikleri söze ihanet ettiler.' Peygamberlerine ihanet ettiler. Ve aynı zamanda insanlara ulaştırması gereken vahyi örtbas ettiler. Kitabı kendi menfaatleri doğrultusunda açıkladıkları ve yaşadıkları için insanlığa da ihanet ettiler." ifadelerini kullandı.

Geçmişten çıkarmamız gereken derslerin olduğunu ve bugün aynı mesuliyeti bizim de taşıdığımıza dikkat çeken Tekin, "Bugün Müslümanlar olarak yeryüzünde adaleti ikame etme ve insanları vahyin ışığında bir yaşam sunma gibi bir mesuliyetimiz var." dedi.

"Mesuliyetimizin farkında olacağız ki onlarla aynı akıbeti yaşamayalım"

Tekin, "Biz, onlardan şu dersi alacağız; onlar davalarına yani inançlarına ihanet ettiler ki Allah'ın lanetine, meleklerin ve Peygamberlerin lanetine maruz kaldılar. Biz bugün ilahi yönü olan, yani ilk kıblemiz olan, Mescidi Aksa'yı unutmayacağız. Çünkü bu bizim şahsi bir meselemiz olmaktan ötedir.  Bu inancımızın bir gereğidir. Biz de buna sahip çıkacağız yani mesuliyetimizin farkında olacağız ki onlarla aynı akıbeti yaşamayalım. Biz, bunun için onların bu şer planlarına karşı çıkacağız." diye konuştu.

Terörist ABD ve işgal rejiminin kendi dışındaki insanlara karşı tavrını ortaya koymasının güzel aynı zamanda acı bir tablo olduğunu dile getiren Tekin, dünyanın huzuru ve adaleti gereği bile olsa onlara karşı çıkılması gerektiğine dikkat çekti.

İşgal rejiminin kendileri dışındaki insanlara verdiği değerin bu kadar olduğunu dile getiren Tekin, "Bunlar kendi menfaatleri için gerekli olan neyse herhangi bir hukuka dayanmadan zorbaca gidip o hakkı alabilme yetkisini kendilerinde görmektedirler. Biz inanıyoruz ki dünyada kendileri dışında son bir insanın elindeki bir ekmek parçasına göz dikecek kadar bencil ve egoisttiler. Onun için kendi dünyamızın huzuru ve adaleti gereği bile olsa insanlık namına bile bizim onlara karşı çıkmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bu pazar Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda saat 13.30'da Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Mustazaflar Cemiyetinin düzenleyeceği "Kudüs bizimdir, Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitingine herkesin katılması çağrısında bulunan Tekin, "Bizim işgalci ABD ve israile tepkimizi göstermemiz gerekiyor. Karınca misali Nemrut'un ateşine, zulmüne karşı çıkmalıyız. Siirtlilerin bu konuda hassasiyetine ve duyarlılığına güveniyorum, bu nedenle bütün Siirtlileri Diyarbakır'da düzenlenecek mitinge davet ediyorum." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.