Çınar'da HÜDA PAR'ın aracılığıyla husumetli aileler barıştırıldı

​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı ve bölgedeki kanaat önderlerinin arabuluculuğuyla Çınar ilçesinde bulunan 2 komşu köy sakinleri arasında çıkan kavga barışla sonuçlandı.

Çınar'a bağlı Alabaş (Êxilya) ve Uzunbahçe (Baluç) köylerinde yaşanan yaklaşık 20 gün önce yaşanan kavgadan dolayı taraflar arasında husumet oluştu.

HÜDA PAR ve bölgenin kanaat önderlerinden Hacı Hadi Güçer başta olmak üzere bölgedeki bazı alim ve ileri gelenlerin arabuluculuğuyla köylüler, düzenlenen barış töreninde bir araya gelerek aralarındaki dargınlığı büyümeden barışla sonlandırdılar.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı ve Uzlaşı Komisyonu Başkanı Ali Doğan, "Çıkan küçük bir kavganın yaralamayla sonuçlanan husumet büyümeden sonlandırılmaya çalışıldı. Taraflar arasında herhangi bir ölümün olmaması ve yaşanan bu husumetin barış ile son bulması Allah'ın taraflar için bir lütfu oldu. Bu nedenle Rabbimize hamd ediyoruz. Şahitler huzurunda arabulucuların yaptığı nasihatleri dinleyen taraflardan, bundan sonra kimsenin birbirine kin beslemeyecek şekilde bu meseleyi kapattıklarına dair bu söz alınmıştır. Bir kez daha ilan ediyoruz ki çok şükür her iki köy sakinleri arasındaki husumet hayırlı bir şekilde son bulmuştur." dedi

Törende söz alan bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Hacı Hadi Güçer, komşu köyler arasındaki husumeti sona erdirmek için bir araya geldiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Her iki köy sakinleri arasındaki huzursuzluk daha fazla büyümeden barışla son buldu. Buraya barış için bir araya gelen taraflar Allah için bir araya gelip nasihatlerle barışmaya ikna edildiler. Hepimiz kardeşiz ve komşu köylüleriz. Bazen ufak tefekte olsa birbirimizi rahatsız etmiş olabiliriz. Aramızda çıkabilecek küçük sıkıntıların daha fazla büyümemesi için öfkemize ve gençlerimize sahip çıkmalıyız.

İki kardeş arasında bazen kavgaların yaşanmasının tabii olduğunu söyleyen Güçer, İslam dininde kavga ve huzursuzluğun büyümeden sonlandırılmasının elzem olduğunu ifade etti.

Güçer "Bir sıkıntı olduğunda, o sıkıntının büyütülmemesi için bir araya getirip barıştırmak hayra vesile olmaktır. İnşallah bizlerde bu meselede Allah için aracı olduk. Allah, inşallah taraflar sonsuza kadar barış ve huzur içerisinde geçinmeyi nasip eder. Rabbim böyle bir hayra vesile olanlardan ve barışmalarında katkısı olanlardan razı olsun. Allah barış için çabalayanların eksikliğini vermesin." şeklinde konuştu.

1a2c9924b1601d071f19.jpg

781cc59c3734ceea92b3.jpg

91672bcadc0bab7e6f24.jpg

ab82bedc67f806ec2b53.jpg

ae6772c80a622855d716.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.