HÜDA PAR’dan cıva zehirlenmesinden dolayı tedavi gören öğrencilere ve ailelerine ziyaret

HÜDA PAR’dan cıva zehirlenmesinden dolayı tedavi gören öğrencilere ve ailelerine ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, İl Başkanı Orhan Açıkbaş ve beraberindeki bir heyetle, cıva zehirlenmesinden dolayı tedavi gören öğrencileri ve ailelerini ziyaret etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, HÜDA PAR İL Başkanı Orhan Açıkbaş ve beraberindeki bir heyet, ilk olarak Bingöl Merkez Sancak beldesinde cıva zehirlenmesinden dolayı hastanede tedavi gören öğrencileri ve ailelerini evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret etti.

Cıvaya temastan dolayı zehirlenen Sancak Beldesi’nde bulunan Sancak İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin ailelerini evlerinde ve iş yerlerinde tek tek dinleyen Tasalı ve beraberindekiler, Sancak beldesinde yaşanan cıva zehirlemesi olayının takipçisi olacaklarını belirtti. 

Tasalı ve beraberindekiler,  Sancak beldesinde bulunan esnafları da ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Sancak’taki ziyaretlerin ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, HÜDA PAR İl Başkanı Orhan Açıkbaş ve beraberindekiler, cıva zehirlenmesi nedeniyle Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılan ve burada tedavileri devam eden Sancak İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini ve ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Tasalı ve beraberindeki heyeti karşılayan Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ferhat Korkutata, cıvadan zehirlenen öğrencilerin kendi hastanelerinde tedavi gördüklerini, hasta ve ailelerine ter türlü kolaylığı sağlayarak yardımcı olduklarını belirtti.

 Hastane’de tedavi görmekte olan öğrenciler ve aileleri ile bir süre ilgilenen Tasalı, çocukların tedavi süreçleri hakkında bilgi aldı.

 “Sancak beldemizde cıva zehirlenmesinden dolayı üzücü bir olay yaşandı”

Sancak beldesinde yaptıkları ziyaret hakkında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, bir süre önce Sancak beldesinde cıva temasından dolayı zehirlenen çok sayıda öğrencinin hastanelerde tedavi gördüğünü söyledi.

Tasalı, “Sancak beldemizde bir ilkokul ve ortaokulda cıva ile temas halinde olan öğrencilerin zehirlenmesi sonucu yüzden fazla öğrencimiz hastaneye kaldırıldı.  Bu vesile ile biz de bugün HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatımızla birlikte Sancak beldemizi ziyaret ettik.  Burada tedavisi biten ve evine dönen öğrencileri ziyaret ettik.  Hala tedavisi hastanelerde devam eden öğrencilerin velilerinin bir kısmını burada ziyaret ederek sorunlarını dinledik.” dedi.

Sancak beldesinde meydana gelen cıva zehirlemesinin üzücü bir olay olduğunu ifade eden Tasalı, “Rabbim beterinden korusun.  Bu cıva zehirlenmesinden dolayı ötürü 100’den fazla öğrencimiz etkilenmiş,  öğrencilerimizin bir kısmının Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavileri devam ediyor, bir kısmının da Elazığ ilinde tedavileri devam ediyor. Aynı zamanda bir kısım öğrencimizin hastanedeki tedavileri bitmiş olup taburcu edilmiştir. Bu cıva zehirlenmesinden dolayı sadece öğrenciler değil, aynı zamanda aldığımız bilgilere göre öğrencilerin aileleri ve öğretmenlerinin de etkilenmesi söz konusudur.  Burada yaşanan olaydan dolayı belde halkına geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Konu ile ilgili yetkilileri ziyaret ederek işin takipçi olacağız.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.