İçişleri: Adana'da eylem hazırlığındaki şüpheli TNT ile yakalandı

İçişleri: Adana'da eylem hazırlığındaki şüpheli TNT ile yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Adana'da durdurulan bir araçtaki şüpheliye ait 37 kilogram patlayıcı madde (TNT) ele geçirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; PKK/KCK-PYD/YPG'nin eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik olarak çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan çalışmalar kapsamında; bugün Sarıçam ilçesi Çatalan Yolu Karaömerli Mahallesi sınırları içerisindeki bölgede şüpheli bir erkek şahsın patlayıcı olduğu değerlendirilen malzemeyle eylem yapma hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi alınması üzerine Adana İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlükleri ekiplerince operasyon başlatıldı. Gerçekleştirilen operasyonda 2 kişinin içinde bulunduğu şüpheli bir araç durduruldu. Durdurulan aracın arka tarafında siyah bir çanta bulunması üzerine olay yerin hemen uzman ekip çağırıldı.  Uzman ekiplerce yapılan çalışma neticesinde çanta içerisinde 20 kilogram patlayıcı madde (TNT) ele geçirildi." denildi.

Araç şoförünün emniyette verdiği ilk ifadesinde, şüpheliyi otostop yaparken araca aldığı aktarılan açıklamada, şüphelinin araca bindiği yerde çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bomba arama köpekleriyle yapılan çalışmada yol kenarında toprağa gömülü vaziyette yaklaşık 17 kilogram patlayıcı madde (TNT) daha bulundu. Böylelikle yakalanan terörist ile birlikte toplam 37 kilogram TNT ele geçirildi. Bombalı eylem hazırlığındaki B.K. adlı teröristin, PKK- YPG'nin metropol illerinde bombalı eylem yapan özel kuvvetler biriminde faaliyet gösterdiği belirlendi. Örgüt mensubunun tuttuğu evde yapılan aramada bol miktarda döviz, altın ve sahte kimlik ele geçirildi." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler