İçişleri Bakanlığı'nın "Gri Pasaport" ile ilgili soruşturma başlattığı belediyeden açıklama

İçişleri Bakanlığı'nın "Gri Pasaport" ile ilgili soruşturma başlattığı belediyeden açıklama

Suruç Belediyesi'nden yapılan açıklamada açılan soruşturmanın mevcut belediye başkanının yönetimiyle bir ilgisinin bulunmadığı ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'den Almanya'ya gri pasaportla giden 45 kişiden 43'nün ülkeye dönmediğine dair haberler üzerine, 6 belediyeye yönelik soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma başlatılan belediyelerden biri olan Suruç Belediyesi, konuyla ilgili basın açıklaması yayımladı.

Yapılan açıklamada basın da geçen haberlere vurgu yapılarak, "Hizmet pasaportu ile bazı şahısların yurt dışına çıkarıldıkları iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı 6 belediye hakkında soruşturma açıldığını duyururken, listede Suruç da yer aldı. Bazı yazılı ve görsel yayın organlarında, 'Şanlıurfa Suruç Belediyesince dans (folklar), kültür turu, gençlik programları adı altında sivil toplum kuruluşları ile iş birliği protokolü düzenlenerek, yurt dışında kişiler gönderildiği tespit edildi.' başlıklı haberler yer almaktadır. Haberlere konu olan 6 belediyenin toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek yurtdışına bazı kişileri gönderdiğinin tespit edildiği belirtilmiş olup dolayısıyla belediye başkanlığımızın da listede yer aldığı görülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

"Haberlerin belediye başkanlığımızın mevcut yönetimi ile bir ilgisi bulunmamaktadır"

Açıklamanın devamında adı geçen haberlerin mevcut belediye başkanının yönetimiyle ilgisi olmadığı belirtilerek, "Kamuoyuna yansıyan haberlerle ilgili olarak bilinmesini isteriz ki Suruç Belediyesi Başkanlığımıza 15 Kasım 2019 tarihinde Anayasa'nın 127. maddesi ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 46. maddesi kapsamında belediye başkan vekili görevlendirilmiş olup görsel ve yazılı olarak yayın organlarında yer alan Suruç Belediyesi'nce 'dans' (folklor), 'kültür turu', 'gençlik programları' başka haberlerin belediye başkanlığımızın mevcut yönetimi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Suruç Belediyesi Başkanlığı vizyonlar kimliği ile hizmet vermeye devam etmektedir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler