İdlib'in kuzeyinde yapılması planlanan toplam 7 bin 397 briket evden 616’sı tamamlandı

İdlib'in kuzeyinde yapılması planlanan toplam 7 bin 397 briket evden 616’sı tamamlandı

STK’ların taahhüdüyle 12 bin 603 briket ev daha inşa edilerek, toplamda briket ev sayısının 20 bine çıkarılması hedefleniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öncülüğünde ve AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının başlattıkları “Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız” kampanyası kapsamında toplanan yardımlar İdlib’te ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor.

İdlib merkezinde ve kırsalında savaş öncesinde 1,5 milyon kişi yaşamaktayken, savaş süresince bölgenin yoğun göç alması sebebiyle İdlib’in nüfusu 3,7 milyona yaklaştı.

İdlib’den zorla göç ettirilenlerin daha iyi şartlarda barınabilmesi için AFAD ve 13 Ocak 2020’de başlatılan “Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız” kampanyasına katılan 8 STK çalışmalarına devam ediyor. Kampların çevresindeki mevkilerde, briket evlerin yapıldığı alanlarda, altyapı ve zemin çalışmalarını AFAD gerçekleştiriyor.

AFAD koordinasyonunda devam eden “Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız” kampanyası ile İdlib'in kuzeyinde planlanan ve 502’si AFAD’ın olmak üzere, toplamda 7 bin 397 briket evden 616’sının yapımı tamamlandı. Yapım süreci, evlerin inşa edildiği sivil kamp ve barınma alanı yakınlarına yapılan saldırılar nedeniyle hızlı ilerleyemiyor.

Kampanyaya katılarak evleri yaptıran bu 8 STK arasında, Türk Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Derneği, Hüdayi Vakfı ve Sadakataşı Derneği yer alıyor. Göç ettirilen kişi sayısının artmasından dolayı STK’ların taahhüdüyle 12 bin 603 ev daha inşa edilerek briket ev sayısının 20 bine çıkarılması hedefleniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.