Iğdır'da “Çevre Eğitim Merkezi” açıldı

Iğdır'da “Çevre Eğitim Merkezi” açıldı

​Iğdır’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “Çevre Eğitim Merkezi” açılışı yapıldı.

Iğdır Valisi Davut Haner'in de katılımıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “Çevre Eğitim Merkezi” açılışı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk yaptığı açıklamada, çocuklarda çevre bilincini oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Gençtürk, “Küçük yaşlarda öğrenilen bilgilerin, kazanılan alışkanlıkların ve görülen davranışların yaşam şekli halini aldığı ve ömür boyu uygulandığı düşüncesinden hareketle, çocuklarda çevre bilinci oluşturulması hedefiyle, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce çevre eğitimi çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. Çevre eğitimlerinin belli bir eğitim merkezinde verilmesinin, çocukların uygulamalar yapmasının ve görsel öğrenmenin daha faydalı olacağı anlayışıyla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz bünyesinde "Çevre Eğitim Merkezi" oluşturulmuştur. İlimizde anasınıfı ve 1’inci sınıfta eğitim gören öğrencilerin Çevre Eğitim Merkezine gelerek, eğlenceli uygulamalarla bilgi ve bilinç edinmeleri sağlanacak olup, Kahraman Çevreci Belgesi verilerek zihinlerinde yer edinmesi sağlanacaktır. Öğrencilerimiz 25'er kişilik gruplar halinde Merkezime geleceklerdir ve yılda bin kadar öğrenciye eğitim vermeyi hedeflemekteyiz.” dedi. (Zülfü Dinç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler