İlahiyatçı Ahmet Bulut: "Namaz, Allah ile bağlantı kurulacak en güzel ibadettir"

İlahiyatçı Ahmet Bulut: "Namaz, Allah ile bağlantı kurulacak en güzel ibadettir"

Şırnak’ın Silopi ilçesinde düzenlenen seminerde konuşan İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut, namazın bir aşk olduğunu ve Allah ile bağlantı kurulacak en güzel ibadet olduğunu belirtti.

Silopi Koç İlköğretim Okulunda ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Namazla Diriliş Konferansı'na konuşmacı olarak ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut katıldı.

Namazın bir aşk olduğunu ve Allah ile bağlantı kurulacak en güzel ibadet olduğunu ifade eden Bulut, "Namaz, şükrün bir sebebi ve cennete ulaşmanın en kestirme, en kolay yoludur." ifadelerine yer verdi.

Bulut, “Günümüzde ölen bin kişiden 700'ü namazsız gidiyor. Namazı huşu içinde ikame edelim. Çocuklarımızı seccademizin varisi yapalım. Namaz şuurunu kaybetmişiz ve bu yüzden Allah ile aramız açılmış. Türkiye'mizde namazı yaşlılar kılıyor. Namazı tanıyamamışız. Namaz, Allah ile sohbettir. Namaz, ruhun gıdasıdır. Maalesef namazın tadını keşfedemedik. İnsan yemeden içmeden yaşar mı? Ruhun gıdası da Kur'an'dır, namazdır. Kalpler Allah'ı zikirle huzur bulur.” diye konuştu.

Ahmet Bulut, "Biz tüm yurdu geziyoruz, konferanslar veriyoruz. Bir kardeşimizin bile namazla buluşması, Kur'an ile tanışması tüm yorgunluğumuzu alıyor. Namaz cennetin anahtarı, müminin miracıdır. Namaz, Peygamberimizin hayatının merkezindeydi. Mümin olmanın elle tutulur, gözle görülür en somut ifadesi de namazdır. Cenab-ı Allah kullarına namaza gelin kurtulun diye günde 5 sefer bizi çağırıyor. Bu çağrıyı reddedince kimi reddetmiş oluyoruz, hiç düşündünüz mü? Kurtuluşumuzun anahtarı namazdır, imandır." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler